Nederlandse sterkhouder in Premier League: “Ongelooflijk”

Foto: Nederlandse sterkhouder in Premier League: “Ongelooflijk”

Roberto De Zerbi heeft dinsdagavond op bezoek bij West Ham United opnieuw genoten van Jan Paul Hecke. Brighton & Hove Albion hield de nul en dat had volgens de hoofdtrainer voor een belangrijk gedeelte te maken met de centrale verdediger.

Doorbraak Van Hecke bij Brighton

De Nederlander brak in 2019 door bij NAC Breda en verdiende na een jaar al een toptransfer naar Brighton. De Premier League-club besloot hem vervolgens direct een jaar te verhuren aan sc Heerenveen, zodat hij ervaring kon opdoen op het hoogste niveau. Een jaar later maakte hij een tijdelijke overstap naar Blackburn Rovers.

Vanaf de zomer van 2022 maakt hij onderdeel uit van de spelersgroep van Brighton. Waar hij afgelopen voetbaljaar in de Engelse competitie niet verder kwam dan 3 basisplaatsen en 5 invalbeurten, heeft hij dit voetbaljaar onder De Zerbi een vaste basisplaats bemachtigd. Na het duel met West Ham United kreeg hij opnieuw een groot compliment.

De speler van Jong Oranje kwam dit seizoen al uit op 13 wedstrijden in het basisteam en 2 invalbeurten, waarin hij zich volgens de hoofdtrainer razendsnel ontwikkeld. Hij heeft dan ook het volste vertrouwen in zijn 23-jarige talent, vertelt hij op de persconferentie: “Hij verbetert zich op een ongelooflijke manier. Hij is eigenlijk ouder dan zijn leeftijd. Zijn niveau is hoog, hoger dan mensen denken.”

Brighton in uitstekende vorm

Ook dit voetbaljaar presteert Brighton naar behoren. Het staat op de zevende positie in de Premier League, vóór het kapitaalkrachtige Manchester United, Newcastle United en Chelsea. Bovendien eindigde het in de poulefase van de Europa League, waarin het onder meer tegenover Ajax stond, bovenaan in de groep.

Gaat Van Hecke in Engeland slagen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie