‘Nederlandse Premier League-revelatie in aanleg beter dan Gakpo’

Foto: ‘Nederlandse Premier League-revelatie in aanleg beter dan Gakpo’

Cody Gakpo heeft het tot dusver erg lastig in de Premier League, al scoorde hij afgelopen maandag wel zijn eerste treffer voor Liverpool (tegen Everton, 2-0). Ondertussen maakt landgenoot Crysensio Summerville juist vrijwel wekelijks het mooie weer, namens Leeds United.

“Ik heb het idee dat het voor hem niet zoveel uitmaakt wie er trainer is, als er maar een bal zijn richting op komt. Dan begint de actie”, vertelt buitenlands voetbalexpert Suleyman Özturk van Voetbal International. “Het is echt een actie-voetballer. Hij stond nu aan de rechterkant, maar ik heb hem ook aan de linkerkant zien spelen en ook door het centrum. Hij zorgt wel voor gevaar.”

Volop dreiging

Ook tegen Manchester United imponeerde de oud-speler van Feyenoord en ADO weer. “Dat hij voor gevaar zorgt, betekende dat Ten Hag in de tweede helft dacht: dit moet ik omzetten, dit wordt een probleem. Toen kwam Lisandro Martinez erin en ging Luke Shaw op Summerville spelen, om dat gevaar in te dammen. Het betekent dat hij zo gevaarlijk was, dat hij Ten Hag en Manchester United dwong om een wissel door te voeren. Dat zegt wel iets over zijn spel tegen United.”

Özturk noemt Summerville ‘een gevaarlijke speler die iets kan creëren’. “Je verwacht toch niet dat een speler die is verhuurd aan een Keuken Kampioen Divisie-club en natuurlijk met wat problemen te maken heeft gehad bij de Feyenoord-jeugd, dan naar Engeland gaat. De Premier League, dat is een competitie waar je als kerel moet staan vanaf minuut één. Dat zo’n jongen op basis van voetbal en techniek komt bovendrijven, betekent wel echt dat hij in de aanleg een geweldige speler is. Hij heeft ook snel die knop omgezet. Je staat echt niet zomaar bij de eerste elf van Leeds United. Een indrukwekkende ontwikkeling.”

‘Beter dan Gakpo’

Is hij in potentie Oranje-materiaal? “Als Gakpo Oranje-potentie heeft, dan heeft deze jongen het ook. In aanleg is het een betere voetballer dan Gakpo. Qua natuurlijk talent en aanleg vind ik Summerville veel makkelijker voetballen. Dat is niet zo’n rare uitspraak, hoor. Ik denk dat heel veel mensen me wel gelijk geven. Gakpo een bal geven en dan zeggen ‘zoek het maar uit jongen’? Dan kun je beter de bal aan Crysencio Summerville geven in de Premier League. Dat is dit seizoen ook wel gebleken.”

Summerville is in potentie beter dan Gakpo

  • Eens
  • Oneens
392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie