Memphis grote man bij comeback Atlético, negatieve rol Klaassen

Foto: Memphis grote man bij comeback Atlético, negatieve rol Klaassen

Atlético Madrid heeft zich op wonderlijke wijze geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De Spanjaarden leken dood en begraven tegen Internazionale, maar er volgde een wonderlijke comeback. Memphis Depay had een groot aandeel in de ommekeer, die uiteindelijk eindigde in een gewonnen strafschoppenserie.

Atlético Madrid plaatst zich voor kwartfinale Champions League tegen Internazionale

Inter startte de return met een 1-0 voorsprong: in het Giuseppe Meazza maakte Marko Arnautovic de enige treffer. De Italianen zijn bezig aan een weergaloos seizoen, terwijl het nij Atlético heel wat stroever loopt. Zoals verwacht startte Memphis Depay woensdagavond weer op de bank, het koningskoppel Antoine Griezmann/Álvaro Morata krijgt in de belangrijke duels de voorkeur. Denzel Dumfries moet bij de Nerazzurri geregeld genoegen nemen met een reserverol, maar mocht in het Wanda Metropolitano starten. Ook Stefan de Vrij stond aan de aftrap, terwij Davy Klaassen opnieuw de bank warmhield.

De gastheren probeerden in de openingsfase al direct zaken te doen, maar stuitte al snel twee keer op Yann Sommer. De Zwitserse doelman redde eerst op een kopbal van Stefan Savic, even later reageerde hij ook attent op een inzet van Samuel Lino. Inter leek wakker geschud en probeerde vervolgens zelf ook gevaarlijk te worden. Denzel Dumfries waagde twee pogingen, maar ook bij Atlético staat een goede keeper onder de lat met Jan Oblak die kan ingrijpen.

Atlético maakt achterstand razendsnel goed

Beide topspitsen Lautaro Martínez en Álvaro Morata kregen hun inzetten ook niet langs de uitblinkende sluitposten. Na ruim een half uur viel dan toch de openingsgoal en wel door de bezoekers. Na een vlot lopende aanval via de linkerkant behield Nicolò Barella de bal bij de doorgelopen Federico Dimarco. De wingback rondde koeltjes af: 0-1.

Het was zaak voor de Madrilenen om iets terug te doen en dat lukte al twee minuten later. Inter kreeg de bal niet weg uit het zestienmeter gebied en klungelde on-Italiaanse in de eigen defensie. Antoine Griezmann kreeg de bal met wat geluk vlak voor de neus van Sommer en haalde overtuigend uit: 1-1.

Memphis redder in nood

In het tweede bedrijf golfde het spel ook op en neer, met wederom kansen aan beide kanten. Pogingen van Hakan Çalhanoglu en Henrikh Mkhitaryan leverden niet het gewenste resultaat op, terwijl Griezmann dit keer Sommer wel op zijn weg vond. Atlético wist dat één goal genoeg zou zijn om een verlenging af te dwingen en zette een tandje bij. Morata en Rodrigo Riquelme hadden het vizier echter niet op scherp staan. Memphis Depay werd een kwartier voor tijd ingebracht en ontpopte zich als redder van Los Rojiblancos. Koke bereikte onze landgenoot met een goede steekpass. De loopactie van Memphis verraste Stefan de Vrij die te laat kwam: 2-1.

Atlético leek klaar om erop en erover te gaan tegen het aangeslagen Inter. In blessuretijd kreeg Riquelme een opgelegde kans om de thuisfans pas echt gek te krijgen, maar hij schoot wild over. En dus werd er verlengd in Madrid. Daar kreeg Memphis al snel weer een aardige mogelijkheid, maar Sommer zag de bal recht op hem af komen. De Italianen voelde de wedstrijd uit hun handen glippen en probeerden vervolgens de controle terug te krijgen. In de tweede helft van de verlenging mocht Klaassen ook nog tien minuten opdraven.

Atlético doet het na strafschoppen

Gescoord werd er niet meer. Na heel lang geen strafschoppenserie gehad te hebben in de Champions League, was het na Arsenal – FC Porto nu een dag later opnieuw raak. Wie van de uitstekende doelmannen kon de hoofdrol opeisen? De eerste penalty’s van Çalhanouglu en Memphis werden kiezelhard tegen de touwen gerost. Alexis Sánchez vond Oblak op zijn weg, die knap redde. De volgende van Saúl Ñíguez ging er ook niet in. Klaassen bleek speciaal voor de penalty’s in zijn gebracht, maar Oblak pakte de bal van de oud-Ajacied ook al fraai.

De volgende drie strafschoppen gingen er in, waardoor de druk vooral Inter kwam. Na een pijnlijke misser van Lautaro Martínez was het gedaan. De comeback van Atlético kreeg zo gestalte, waardoor de thuisfans helemaal los gingen. De kwartfinale werd bereikt, terwijl de druiven zuur waren voor Internazionale. Zij stonden op de drempel van de laatste acht, maar het ging nog mis.

Scoreverloop: 0-1 (33′) F.Dimarco, 1-1 (35′) A.Griezmann, 2-1 (87′) M.Depay

Zie je Inter als gevaarlijke outsider?

  • Echt wel
  • Niet bepaald…
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie