Medelijden met PEC: “Dit is het beste PSV in jaren”

Foto: Medelijden met PEC: “Dit is het beste PSV in jaren”

Als je met iemand medelijden moet hebben na het drama van PEC Zwolle tegen PSV, is het Jasper Schendelaar wel. De doelman is bezig aan een sterk debuutjaar in de Eredivisie en begon goed aan de wedstrijd, maar moest toch zeven keer vissen (1-7). “Dan kun je niet zeggen dat ik goed gespeeld hebt”, zei hij in SN Mixed Zone. Ook aanvoerder Bram van Polen reageerde voor onze camera.

Interviews Schendelaar en Van Polen na PEC – PSV

Schendelaar hield zijn doel het eerste half uur schoon, mede door een afgekeurde goal van PSV, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. “Ik denk dat iedereen het gezien heeft. We kwamen 0-2 achter en vochten ons terug in de wedstrijd, maar na rust ging het ineens rap. Dat is vervelend. We moeten deze nemen”, aldus de 23-jarige keeper.

Cruciaal moment was de 1-3 waarbij Younes Namli de bal weggaf in de buurt van het eigen doel, terwijl PEC op dat moment prima in de wedstrijd zat. Schendelaar wilde zijn ploeggenoot niet te veel schuld in de schoenen schuiven. “Dat was frustrerend, maar slechts een momentopname. Het gebeurt. Daar moet je mee dealen. Misschien kon ik hem daarna zelf ook nog pakken, maar dat moet ik nog terugkijken.”

Met zijn reddingen laat Schendelaar zich dit seizoen gelden tijdens zijn eerste jaar onder de lat in de Eredivisie. Ook tegen de veelscorende aanvallers van PSV bleef hij lang overeind, maar met een uitslag van 1-7 doet dat er niet meer toe. “Met zeven tegengoals kun je niet zeggen dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Kijk, ik probeer gewoon mijn best te doen. De goede dingen neem ik mee, slechte dingen moet ik verbeteren op de training. Uiteindelijk wil ik ook naar dit niveau. Dan kijk ik naar de details, en daar is dit PSV ijzersterk in. We moeten dit verlies gewoon nemen.”

HORRORAVOND Schendelaar, Van Polen was BOOS | SN Mixed Zone

Beste PSV in tijden

Ook Van Polen wijt de flinke nederlaag aan de kracht van PSV. “We probeerden nog te voetballen van achteruit en kwamen er best doorheen, maar bij balverlies waren zij dodelijk. Ze hebben veel wapens om continu goals te maken. In vergelijking met andere ploegen in de Eredivisie zijn ze daar heel goed in. Ja, dit is het beste PSV waar ik tegen heb gespeeld.”

De aanvoerder van PEC werd aardig boos na de fout van Namli bij de 1-3, maar bekoelde snel. “Ik was niet extreem boos. Natuurlijk schreeuwde ik even, want het was een cruciaal moment. Dat weet hij zelf ook donders goed. Maar het heeft geen zin om boos te blijven. Daarna moeten we het als team beter oppakken. Dit werd een kansloze wedstrijd. Dat wil je niet bieden aan je eigen publiek. Je wilt thuis laten zien wat je kunt.”

De toeschouwers in Zwolle lieten zien de spelers onvoorwaardelijk te steunen. Zelfs na de 1-7 gingen ze massaal achter hun ploeg staan. “Dat is het enige positieve van de avond. Het publiek bleef erachter staan en bleef zingen. Dat is een groot compliment waard.”

Was PSV zo goed? Of PEC zo slecht?

  • PSV was te goed
  • PEC was slecht
405+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:06
0+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
25+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
18+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
182+
Theo Janssen blij met NEC supporters
20:55
406+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
35+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
102+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
95+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
89+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
45+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
11+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
210+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
373+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
75+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
4+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
243+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
47+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
99+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
15:45
79+
Ten Hag lacht om transfersuggestie: “Iedere transferperiode weer…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie