Mbappé is Denemarken te machtig

Foto: Mbappé is Denemarken te machtig

Frankrijk heeft ook haar tweede wedstrijd op dit WK gewonnen. Het ging een stuk minder eenvoudig dan in speelronde 1 tegen Australië (4-1), maar ook Denemarken ging over de knie: 2-1.

Trainer Didier Deschamps moest het zoals bekend doen zonder Lucas Hernandez, die inmiddels is geopereerd aan een afscheurde kruisband. Zijn broer Theo Hernandez verving hem en deed dat wederom excellent. Naast de linksback van AC Milan blonk ook Kylian Mbappé weer uit; in minuut 61 opende hij dan eindelijk de score, na een perfecte een-twee met Hernandez. Lang nagenieten zat er echter niet in, want zeven minuten later kopte Andreas Christensen (FC Barcelona) uit een corner de gelijkmaker tegen de touwen namens Denemarken.

Het was echter niet voldoende voor een stunt, want vier minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd sloeg Mbappé andermaal toe: zijn tweede van de wedstrijd en derde van het toernooi, van heel dichtbij na een afgemeten voorzet van Antoine Griezmann.

Spanning om te snijden in Groep D

Dankzij de zege is Frankrijk definitief verzekerd van een ticket voor de knock out-fase, met de volle buit na twee duels. Australië volgt met drie punten, Denemarken blijft op één punt staan. Komende midweek wacht de kraker tussen Australië en Denemarken; bij een ander resultaat dan een zege zijn de Denen dan uitgeschakeld.

Scoreverloop: 1-0 (61′) Kylian Mbappé, 1-1 (68′) Andreas Christensen, 2-1 (86′) Kylian Mbappé

Gaat Denemarken het redden?

  • Ja
  • Nee
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie