Lof voor Ajax-tweetal en ‘geniale’ PSV’er

Foto: Lof voor Ajax-tweetal en ‘geniale’ PSV’er

Brian Brobbey maakte tegen PSV opnieuw een sterke indruk. De aanvaller etaleert al weken zijn grootse vorm en ook de defensie van de Eindhovenaren had de handen vol aan de spits. Peter Hoekstra, oud-speler van PSV en Ajax, is dan ook onder de indruk van de spits en zag ook direct de toegevoegde waarde van Jordan Henderson.

Beest Brobbey

“Die ging als een beest tekeer tegen PSV”, vertelt Hoekstra over Brobbey in De Telegraaf. “Natuurlijk valt er wat te zeggen over die aanname bij die eerste goal bijvoorbeeld, maar hij doet daarna wél de juiste dingen en hield het overzicht. Hij lijkt me zó moeilijk om tegen te voetballen. Mooi om dat ook in een topduel te zien.”

Ook PSV-spits Luuk de Jong maakte volgens Hoekstra indruk, die hij ‘geniaal’ noemt. “Hoe hij die goal maakte en daarna weer die bal op de lat kopt: iedereen weet dat hij goed kan koppen, maar ze kunnen er niks tegen doen. Dat vind ik wel mooi. Hij heeft zoveel vernuft en slimheid, waardoor dat bijna niet te verdedigen is. Dat kwam in een topwedstrijd toch ook weer boven.”

Henderson meerwaarde voor Ajax

Daarnaast zag Hoekstra ook gelijk de meerwaarde van Henderson in het huidige elftal van Ajax. “Ik hou van creativiteit en hij is een heel ander type middenvelder dan men daar misschien zou willen zien bij Ajax. Maar als ik kijk naar de rol van Henderson en hoe hij die direct oppakt, dan denk ik wel dat hij heel belangrijk voor Ajax is en dat hij dat heeft laten zien. Dan heb ik het puur over wat hij met Ajax en de jongens daar doet, qua neerzetten bijvoorbeeld. Laat ik het zo zeggen: als hij niet had meegedaan, had Ajax meer kansen tegen gekregen.”

Welke spits heb jij liever in je elftal?

  • Brian Brobbey
  • Luuk de Jong
572+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie