Liverpool wint met 7-0 van Manchester United

Manchester United heeft zondag een wanprestatie geleverd in de Premier League. Het team van Erik ten Hag ging kansloos ten onder bij Liverpool, met Cody Gakpo als uitblinker: 7-0.

Op Anfield werkte Manchester United een hoopgevende eerste helft af. De bezoekende club kreeg verschillende mogelijkheden om de score te openen, maar Antony, Marcus Rashford en Bruno Fernandes hadden het vizier niet op scherp staan tegen het kwetsbare Liverpool. Deze missers werden Ten Hag en consorten fataal.

Vlak voor rust maakte Liverpool tegen de verhouding in de 1-0. De United-defensie werd verrast door een bekeken pass van Andy Robertson, die daarmee Gakpo lanceerde. Op snelheid passeerde de Nederlander zijn directe tegenstander om vervolgens doelman David de Gea kansloos te laten in de verre hoek.

Pak slaag

In de tweede helft begon het als een trein te lopen aan Liverpool-zijde. Binnen vijf minuten wist de thuisploeg de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Darwin Núñez verdubbelde de voorsprong alvorens Gakpo met zijn tweede treffer van de avond de 3-0 verzorgde. De voormalig PSV’er maakte een counter fraai af.

Bij Manchester United ging in het laatste half uur werkelijk alles mis. De geprezen manschappen van Ten Hag incasseerden in deze fase een historisch pak slaag. Mohamed Salah (tweemaal), opnieuw Núñez en Roberto Firmino bepaalden de eindstand op 6-0 voor Liverpool, dat daarmee toch weer wat glans op de wangen krijgt.

Scoreverloop: 1-0 (43′) Cody Gakpo, 2-0 (47′) D. Núñez, 3-0 (50′) C. Gakpo, 4-0 (66′) M. Salah, 5-0 (76′) D. Núñez, 6-0 (83′) M. Salah, 7-0 (89′) R. Firmino

Haakt United definitief af voor de titel?