Lewandowski scoort eerste WK-treffer bij overwinning Polen

Polen heeft zijn eerste overwinning op dit WK geboekt. De Polen wonnen met minimaal verschil van Saudi-Arabië (2-0), maar dat had heel anders af kunnen lopen. Robert Lewandowski maakte zijn naam als topspeler weer eens waar. De Barcelona-ster gidste Polen langs Saudi-Arabië met een assist én zijn eerste WK-doelpunt!

In de eerste helft tastten de ploegen elkaar af en had Saudi-Arabië in delen van de wedstrijd het betere van het spel. In de slotfase opende Polen echter de score. Op aangeven van Robert Lewandowski maakte Piotr Zielinski in de 39e minuut van de wedstrijd de openingstreffer van het duel. De spits van FC Barcelona kreeg de bal richting de achterlijn aangespeeld, hield de bal knap binnen en behield het overzicht.

Polen – Saudi-Arabië

Lang leek Polen niet te kunnen genieten van de voorsprong. Een paar minuten nadat Zielinski de openingstreffer van het duel erin schoot, werd de bal aan de andere kant van het veld op de stip gelegd.

Salem Al-Dawsari, die tegen Argentinië de bal nog op schitterende wijze in de lange hoek krulde, kreeg tegen Polen een veel gemakkelijkere kans. Oog in oog met Juventus-doelman Wojciech Szczesny faalde de sterspeler van de Saudi’s echter.

Robert Lewandowski

De laatste minuten in de eerste helft betekende een voorbode voor de tweede helft. Vooral Polen zette aan om de voorsprong te vergroten, maar moest oppassen voor de snelle counteraanvallen van Saudi-Arabië.

De Arabieren kwamen een aantal keer gevaarlijk door, maar konden niet zo dichtbij komen als Polen, dat de paal en de lat trof. Toen Lewandowski een niet te missen mogelijkheid kreeg om de score te verdubbelen, sloeg de spits van FC Barcelona na zijn assist in de eerste helft, na de thee zelf genadeloos toe: 2-0.

Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was de spits opnieuw dichtbij een doelpunt, maar kreeg de bal niet langs de doelman en twee verdedigers. De superster moet het dus doen met een doelpunt en assist, maar zal daar ongetwijfeld tevreden over zijn.