Lelijke uitglijder Juventus, Chelsea wint in extremis

Juventus heeft maandagavond een lelijke uitglijder gemaakt in de Italiaanse Serie A. Voor eigen publiek verloor De Oude Dame met 0-1 van Udinese, waardoor koploper Internazionale een enorme slag kan slaan.

Inter kan profiteren na misstap van concurrent

In Turijn nam Udinese al na 25 minuten de leiding. Juventus kreeg een scherp indraaiende vrije trap niet weggewerkt, waardoor Lautaro Gianetti de mogelijkheid kreeg om de bal binnen te werken. Voormalig Ajax-aanvaller Arek Milik wist doelman Maduka Okoye (ex-Sparta) nog wel te kloppen, maar de bal was daarvoor al over de achterlijn geweest en dus ging er een streep door deze treffer.

Udinese, waar ook Kingsley Ehizibue en Lorenzo Lucca in de basis stonden, trok deze voorsprong over de streep. Zij klimmen daarmee op naar de vijftiende plaats in de Serie A. Juventus blijft daarentegen steken op zeven punten achterstand van Inter en dat terwijl de lijstaanvoerder nog een wedstrijd tegoed heeft.

Scoreverloop: 0-1 (25′) L. Gianetti

Premier League: Chelsea pakt late zege

Chelsea maakt opnieuw een tegenvallend seizoen door in de Premier League, maar maandagavond is men ontsnapt aan nieuw puntenverlies. In blessuretijd wist men de stadsderby tegen Crystal Palace in winst om te zetten: 1-3.

Met Noni Madueke in de basis beleefde Chelsea andermaal een zware wedstrijd. Palace nam via Jefferson Lerma zelfs de leiding, maar Conor Gallagher bracht The Blues weer langszij. In extremis maakte diezelfde Gallagher ook de winnende treffer. Enzo Fernández maakte er zelfs nog 1-3 van.

Scoreverloop: 1-0 (30′) J. Lerma, 1-1 (47′) C. Gallagher, 1-2 (90′) C. Gallagher, 1-3 (90′) E. Fernández