‘Lang’-tandem stuurt PSV

Foto: ‘Lang’-tandem stuurt PSV

De linkerkant is op dit moment heel belangrijk in en voor het team van PSV. Hoewel de competitie pas net begonnen is voor de Eindhovenaren is nu al te zien dat Noa Lang en Patrick van Aanholt een match hebben. Onderweg naar prijzen.

Analyse seizoenstart PSV: chemie Lang en Van Aanholt stuwt PSV naar grote(re) hoogte

De één komt uit Capelle aan de IJssel, terwijl de ander Brabantse roots heeft. Noa Lang en Patrick van Aanholt. 24 en 32 jaar oud. Groot talent en veel ervaring. Trainer Peter Bosz posteerde het duo aan de linkerkant, tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal en ook tijdens de competitiestart in eigen huis tegen FC Utrecht (2-0).

In het aanvalsvoetbal van de Brabanders speelt het tweetal Lang-Van Aanholt een heel bepalende rol. Laatstgenoemde naam staat als eerste op het PSV-wedstrijdformulier om aan de linkerkant te verdedigen, maar in de praktijk dendert hij tig keer per duel naar voren om daar mee te kunnen doen aan de frontlinie.

Geoliede machine

Hierin blijkt de wisselwerking met Noa Lang tot nu toe een geoliede machine. De twee PSV’ers voelen elkaar heel goed aan. Lang is een man van acties maken, steekballen geven en de spreekwoordelijke trekker overhalen. Bepalend willen zijn, iedere minuut van de wedstrijd weer, zoveel als mogelijk dus.

Als de twintiger dan over zijn linkerschouder kijkt, ziet en hoort hij heel vaak collega Van Aanholt voorbij zoeven. Tiki-taka in Eindhovense dienst, zoiets. Het is dit tandem dat PSV op dit moment het meest bij de hand neemt en tijdens heel veel wedstrijdminuten stuurt. Joey Veerman zou dit meer moeten doen, maar zijn tempo is vaak nog te laag.

Of hij is te slordig in de passing. Noa Lang heeft in zijn korte tijd dat hij op De Herdgang is, al heel erg zijn stempel gedrukt op het PSV-spel. Dat komt door zijn aangeboren deskundigheid op het gebied van balbehandeling en spelinzicht op aanvallend gebied. Mits hij zijn soms exorbitante gedragingen in toom weet te houden, dan zal de Bosz-formatie nog heel veel (meer) plezier aan hem beleven.

Titelkandidaat

Het mag als een compliment voor de nieuwbakken PSV-trainer gezien worden dat zijn elftal door menigeen alweer onder de titelkandidaten geschaard wordt. Niet puur op naam, maar door het vertoonde spel in de afgelopen weken. Laat dat laatste even duidelijk zijn. PSV hoort er weer bij, maar wil natuurlijk meer dan dat. “Winnen alleen is niet goed genoeg.”

Die woorden liet Peter Bosz zich ontvallen tijdens zijn presentatie in het stadion enige tijd geleden. Dit gaf alleen maar aan hoe de PSV-trainer erin staat: behalve de drie punten moet er ook attractief gevoetbald worden. Dát is tot op heden in ieder geval gelukt, getuige de behaalde resultaten in de Johan Cruijff Schaal, de voorronde van de Champions League en de competitie.

PSV is qua aankopen nog niet klaar deze zomer. Van topclub Bayern München werd onlangs aanvallende middenvelder Malik Tillman gehuurd. Hij moet voor nóg meer creativiteit gaan zorgen in de PSV-voorhoede, zeg maar de opvolger worden van Xavi Simons.

Jerdy Schouten

Een behoorlijke opgave dus voor de Duitse Amerikaan. Het was Simons immers die afgelopen seizoen de grote man was in PSV-tenue. Jerdy Schouten is daarnaast een verrassende naam die in Eindhoven zal komen te spelen. De voormalig middenvelder van Excelsior, Telstar en ADO Den Haag stond bij Bologna immers vrijwel wekelijks in de basis, in een grote competitie als de Serie A is dus.

Met al zijn ervaring en voetbalinzicht kan hij PSV nóg verder gaan helpen. En dat is dan precies waar Bosz sinds zijn aantreden in Eindhoven voor staat: goed is niet meer goed genoeg. De voormalig mannetjesputter van onder andere Feyenoord streeft naar perfectie. Door de aankopen van zijn technische baas Earnest Stewart krijgt Bosz in ieder geval de gelegenheid om te kúnnen presteren. De rest is de hoofdtrainer zélf erin aan het slijpen.

Als kapitein op een varend schip, met een continu in beweging zijnde tandem op links. PSV swingt, FC Utrecht kon hiertegen – ondanks al het geld dat die club ieder seizoen weer in de selectie steekt – niet echt een vuist tegen maken. Het geloof in Eindhoven is in ieder geval terug. Al telt dát aan het einde van de rit natuurlijk niet.

Is PSV titelkandidaat nummer één?

  • Ja, duidelijk
  • Nee, Feyenoord en Ajax dingen net zo goed mee
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie