Kritiek op transferzomer Feyenoord: “Dat is bijna weggegooid geld”

Foto: Kritiek op transferzomer Feyenoord: “Dat is bijna weggegooid geld”

Het ging lang voor de wind met Feyenoord, maar afgelopen week kwamen de Rotterdammers in behoorlijk zwaar weer terecht. De uitschakeling in de Champions League kwam hard aan, net als de nederlaag tegen PSV. Hierdoor moet de formatie van Arne Slot (voorlopig) pas op de plaats maken in de kampioensrace. Op ESPN werd het aankoopbeleid van afgelopen zomer eens kritisch tegen het licht gehouden.

Rotterdammers uit de race in CL en om kampioenschap

Feyenoord investeerde in de afgelopen transferperiode liefst 35 miljoen euro. Voor Rotterdamse begrippen erg veel, al haalde het zelf vele miljoenen binnen door diverse transfers. De duurste aankoop was Ayase Ueda, ook voor Luka Ivanusec, Ramiz Zerrouki en Calvin Stengs werd er een behoorlijke som geld uitgegeven. Na een goede periode lijkt laatstgenoemde nu ook wat weg te zakken.

“Als je een analyse maakt over het hele seizoen van Stengs, dan zijn er drie wedstrijden waarin je denkt ‘wauw, dat ziet er goed uit en hij maakt doelpunten’. Nu zie je weer zo’n matige wedstrijd”, stelt Kenneth Perez in Voetbalpraat. “Stengs koop je voor dat geld en zijn salaris voor wedstrijden tegen Atletico en PSV. In die wedstrijden moet hij bepalend zijn. Stengs sneeuwt helemaal onder. Dan vind ik het bijna weggegooid geld.”

“Spelers die niet veel toevoegen”

“Je ziet toch dat er veel aankopen vanaf de bank komen, ook spelers die niet heel veel toevoegen”, haakt tafelgenoot Arno Vermeulen in. “Ivanusec is wel een beetje lullig, want hij speelde best aardig heel snel en raakte daarna geblesseerd. Daar moeten we voorlopig vanaf blijven. Nieuwkoop is voor de breedte gehaald. Ik vond trouwens Pedersen altijd een hele goede optie, met heel veel loopvermogen.” Aankopen Thomas Beelen en Thomas van den Belt komen daarnaast nauwelijks aan spelen toe bij hun nieuwe club.

Journalist Maarten Wijffels is minder negatief, na de twee nederlagen op rij. “Feyenoord heeft in de Eredivisie eigenlijk toch wel een goed seizoen. Alleen PSV heeft een ongelooflijk seizoen. Dat vertekent natuurlijk ook heel erg het beeld.”

Vallen veel aankopen jou ook tegen?

  • Zeker wel
  • Nee hoor
393+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie