Kraaij zwaar onder de indruk van Eredivisionist: “Dat is tegenwoordig hard werken”

Foto: Kraaij zwaar onder de indruk van Eredivisionist: “Dat is tegenwoordig hard werken”

Hans Kraaij liep recent een dagje met RKC Waalwijk mee, en is onder de indruk van de arbeidsethos binnen die club. De oud-profvoetballer had niet verwacht dat het trainersvak zo veel werk inhield.

Kraaij loopt mee in Waalwijk en is zeer verrast

Kraaij toog naar Waalwijk voor onder meer een interview met Etiënne Vaessen, maar was niet te beroerd om een dag in de keuken te kijken bij de Eredivisionist. Een snuffelstage grapte men aan tafel bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. “Ik heb de hele dag meegelopen van 9 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags. Ik was zo zwaar onder de indruk: dat trainersvak is tegenwoordig hard werken”, begon de analist, die vervolgens met een stevige opsomming van de activiteiten kwam.

Dagprogramma

“Om 9 uur komt iedereen binnen, dan gaan ze allemaal onder begeleiding het krachthonk in, dan gaan ze de kracht direct omzetten met een conditietrainer door te gaan sprinten. Dan gaan ze het veld op met Henk Fraser, dan gaan ze eventjes heel snel lunchen – daar hebben ze net de tijd voor – dan gaan ze wéér het krachthonk in”, aldus Kraaij. “Van het kijken was ik al helemaal gesloopt, dan komen er nog een stuk of 6 of 7 nog bij Fraser in de kamer. Daar gaan ze nog even beelden kijken. Dan is het half zes en dan belt mevrouw Fraser op: zou je niet onderhand een keer thuis kunnen komen?”, besloot Kraaij met een komische noot.

Algemeen directeur en tafelgenoot Frank van Mosselveld werd gevraagd naar de gang van zaken bij RKC. “We werken inderdaad met een dagprogramma. Zeker bij een club als RKC, met de middelen die we hebben, maken we geen verschil met financiën dus we moeten creatief zijn met elkaar. We zitten heel erg op het ontwikkelen van…, en daar zijn twee componenten belangrijk dat zijn de organisatie en de faciliteiten.”

Had jij verwacht dat dit zo intensief zou zijn?

  • Tuurlijk wel
  • Niet echt…
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie