Kökcü maakt grote indruk bij Benfica

Orkun Kökcü heeft aan het duel met Vitória SC een goed gevoel overgehouden. De Turkse middenvelder maakte zijn eerste doelpunt voor Benfica en deed dit op een schitterende wijze.

Prachtig doelpunt Kökcü

De Portugese topclub trad zaterdagavond aan tegen Vitória SC. De bezoekers kwamen door een eigen doelpunt van Jorge Filipe Oliveira Fernandes vroeg op achterstand te staan. Binnen 20 minuten werd het probleem nog groter toen João Mendes met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Vitória SC speelde daardoor vrijwel de gehele wedstrijd met tien man. Benfica kreeg het nog eenvoudiger en gaf in de eerste helft nog wat gas bij, wat voor een aantal doelpunten zorgde. Ángel Di María was na ruim een half uur spelen verantwoordelijk voor de 2-0, waarna hij eveneens belangrijk was bij de derde treffer.

De Argentijn gaf de bal vlak voor de rust op de rand van het strafschopgebied aan Kökcü die verwoestend uithaalde: 3-0. Daarmee gaf de middenvelder, die sinds zijn komst bij Benfica steevast een basisplaats krijgt, zijn visitekaartje af. Na de theepauze maakte oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes de 4-0, wat tevens de eindstand was.

Seizoenstart Benfica

Na vier speelronden staat Benfica bovenaan in de competitie, met drie overwinningen en een verliespartij. De ploeg van Kökcü verloor het openingsduel met 3-2 van Boavista, waarmee de club een valse start maakte. Benfica slaagde er vervolgens in om Estrela Amadora (2-0) en Gil Vicente (2-3) aan de kant te zetten.