Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman verklaart keuze voor Verbruggen en onthult ook wie tweede doelman is

Foto: Koeman verklaart keuze voor Verbruggen en onthult ook wie tweede doelman is

Ronald Koeman heeft woensdagmiddag op het persmoment voorafgaand aan het oefenduel met Canada bekendgemaakt dat Bart Verbruggen de eerste doelman van Oranje is. De bondscoach liet doorschemeren dat zijn besluit al een tijd vast stond.

Koeman legt uit waarom hij voor Verbruggen kiest

Koeman vertelde dat hij al voor ogen had om Verbruggen tot zijn eerste doelman te bombarderen. “Het was voor mij een aantal weken duidelijk dat Bart de eerste keeper zou worden. Dat komt ook vanuit de periode oktober/november, waarin Bart de vier interlands gekeept heeft. Bewust hebben we in maart zowel Bart als Mark (Flekken, red.) laten spelen, maar de keuze voor Bart was voor mij duidelijk.”

Volgens Koeman was het geen lastige keuze om de andere doelmannen Mark Flekken en Justin Bijlow teleur te stellen. “Ik heb de beslissing gedeeltelijk uitgelegd, Patrick (Lodewijks, red.) nog veel meer in detail. Slaande deuren? Nee, het zijn lieve jongens. De twee anderen zijn teleurgesteld, maar op een goede manier. Ze moeten zorgen dat ze elkaar concurrentie geven en elkaar tot grote hoogte stuwen. Dat wil je met keepers, maar ook met de rest van de spelers.”

Daarnaast liet Koeman ook blijken wie momenteel de nummer twee en drie is onder de keepers. “Ik heb gezegd dat als we op dit moment de keuze maken, dat Flekken de tweede doelman is. Justin Bijlow drie. Dat is gezonde concurrentie, dus gedurende het toernooi zouden twee en drie kunnen veranderen, als daar redenen voor zijn.”

Begrijpelijk dat Verbruggen de eerste keus is?

  • Ja, absoluut
  • Nee, beter een van de andere twee kunnen kiezen
430+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie