‘Koeman gooit Oranje-drietal eruit’

Foto: ‘Koeman gooit Oranje-drietal eruit’

Rafael van der Vaart is van mening dat Ronald Koeman voor het duel met Roemenië een aantal wisselingen moet doen. De oud-international vindt dat Joey Veerman, Lutsharel Geertruida en Stefan de Vrij eruit moeten worden gehaald. Xavi Simons, Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries komen daarvoor in de plaats.

Van der Vaart pleit voor drietal wisselingen in opstelling Oranje

Geertruida, Donyell Malen en Veerman kwamen tegen Oostenrijk nog in het elftal voor Simons, Jeremie Frimpong en Dumfries, maar dat pakte niet goed uit. Nederland speelde een dramatische wedstrijd en verloor met 2-3. Van der Vaart stelt in Studio Fußball dan ook dat Koeman opnieuw moet ingrijpen voor het duel met de Roemenen.

“De Ligt en De Vrij: dat hangt erom. Ik zou dan toch voor De Ligt kiezen, omdat ik hem wat explosiever vind. Hij heeft meer pit in zijn spel”, aldus Van der Vaart. “Of De Ligt ook beter is in de coaching? Nee, want De Vrij vond ik in de wedstrijden hiervoor ook gewoon prima en hij heeft ook wel een goed inzicht. Ik heb alleen wat meer kerels nodig die ook een beetje een moordenaar kunnen zijn.”

Simons en Dumfries in basis Oranje

Daarnaast ziet Van der Vaart Simons graag weer achter de spits spelen, waardoor Tijjani Reijnders een positie zakt. “Tegen Oostenrijk viel Simons in en dacht ik voor het eerst: ja, nu is hij een beetje zichzelf. Hij was nog niet top, maar wel goed. Malen vond ik ook heel gevaarlijk. Dat eigen doelpunt was een beetje ongelukkig, natuurlijk. Memphis Depay heeft ook weer gescoord, dus ik zou hem daar ook lekker laten staan. Dumfries staat er bij mij ook in. Je moet hem altijd opstellen.”

Nederland speelt dinsdagavond om 18.00 uur tegen Roemenië. De winnaar van dat duel gaat het opnemen tegen de winnaar van Oostenrijk tegen Turkije.

Wie zou jij centraal achterin opstellen?

  • De Ligt
  • De Vrij
17510+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie