Kjell Scherpen haalt uit: ‘Snap het niet meer…’

Foto: Kjell Scherpen haalt uit: ‘Snap het niet meer…’

Kjell Scherpen was misschien wel dé hoofdrolspeler in het duel tussen PSV en Vitesse in het Philips Stadion. Hij keerde een strafschop van Luuk de Jong, ging in de fout bij het enige doelpunt van de partij van Guus Til én kreeg als klap op de vuurpijl ook nog eens een rode kaart. Die vond hij niet helemaal terecht of dan in ieder geval inconsequent.

“Het ging alle kanten op inderdaad. En het eindigt in mineur”, verklaart Scherpen voor de camera van ESPN. De wedstrijd begon nog goed voor de goalie, die dus een pingel keerde: “Ik wilde lang wachten. Hij (De Jong, red.) heeft zo’n stapje in zijn aanloop, vanuit daar wilde ik reageren.”

Al vroeg in de tweede helft scoorde Til, waarbij Scherpen er niet goed uitzag: “In de eerste helft ging het goed, dan denk je dat er niets meer in gaat. Eigenlijk speel ik gewoon een goede pot, ik pak hoge ballen, ik ben overal. Dan kun je zien hoe voetbal is: een moment en die bal ligt erin. Dat is spijtig. Het is een trage bal, ik had tijd om na te denken. Ik wilde hem eerst iets anders verwerken. Maar hij mag er gewoon niet in. Volgende keer mag hij wat harder schieten, dat was misschien beter geweest.”

Inconsequente arbitrage?

En in de blessuretijd zag de doelverdediger nog een rode kaart ook… “Ik raakte eerst de bal, en daarna hem ook. Da’s logisch.” Scherpen haalt uit naar arbiter Pol van Boekel: “Elke overtreding van een keeper buiten de zestien is rood, zei de scheidsrechter. Bij Emmen-Cambuur gebeurde het vorige week ook, en dat was geel. Dan snap ik het niet, dat moet je dan ook gelijk trekken. Maar ik moet naar mezelf kijken. Het is niet fijn om zo te eindigen.” Toch bezorgt de competitiehervatting hem vooralsnog een positief gevoel: “De tweede seizoenshelft gaat goed, ik voel me ook goed. Het is zonde om nu een wedstrijd toe te kijken.”

Vitesse
Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 januari 2023 18:42.

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
917+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie