Kitolano beslist Rotterdamse derby in extremis

Foto: Kitolano beslist Rotterdamse derby in extremis

Er werd wel wat vuurwerk verwacht bij de Rotterdamse derby tussen Sparta Rotterdam en Excelsior op Het Kasteel. Het onderonsje tussen twee stadsgenoten was echter lange tijd weinig spectaculair te noemen. In de blessuretijd werd het duel echter alsnog beslist, ten faveure van de thuisploeg door Joshua Kitolano.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Marouan Azarkan een goede mogelijkheid, maar omdat hij het aan de stok kreeg met de bal kon hij het Sparta-goalie Nick Olij niet moeilijk maken. Daarna werden de beide ploegen langzaamaan in slaap gesust en werden de fans op de tribune nou niet bepaald getrakteerd op een voetbalfestijn. Tobias Lauritsen kreeg een kansje, maar de Noor gaf de bal met het hoofd te weinig snelheid mee om het Stijn van Gassel echt moeilijk te maken.

Vlak voor de pauze werd Kenzo Goudmijn nog gevaarlijk: hij probeerde het met een goed afstandsschot, maar Olij had een al even mooie redding in huis.

Twee échte kansen

Met een uur op de klok werden we eindelijk getrakteerd op twee écht grote kansen. Lauritsen bood Vito van Crooij een hele goede mogelijkheid, maar van dichtbij schoot de aanvaller ver naast. Vervolgens was Lauritsen wéér aangever, maar dit keer wist Joshua Kitolano zich geen raad met de bal. Hij bleef maar dribbelen, waardoor de kans verloren ging…

Het duel op Het Kasteel leek in een doelpuntloos gelijkspel te gaan eindigen, maar in de blessuretijd was het alsnog Kitolano die zich tot matchwinner kroonde. De man van de assist? Lauritsen natuurlijk!

Scoreverloop: 1-0 (90′) J. Kitolano

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie