Kieft haalt uit: “Dit kan toch niet? Hij slaat totaal door”

Wim Kieft is absoluut niet te spreken over het feit dat Bas NIjhuis in de eerste 45 minuten van RKC – Excelsior (2-2) welgeteld nul keer voor een vrije trap heeft gefloten. De analist stelt in Veronica Offside dat de scheidsrechter ‘totaal door is geslagen’.

Bas Nijhuis vestigt record: hele eerste helft niet gefloten

“Dit kan toch niet? Ik vond al dat Nijhuis er iets te veel in geloofde, maar nu slaat hij totaal door.” Tafelgast Michiel Kramer geeft aan dat er wel degelijk aanleidingen waren voor een fluitsignaal in de eerste helft. “Er was genoeg aanleiding om wél te fluiten. Er waren flink wat duels waarbij hij gewoon had kunnen fluiten, maar hij liet alles gaan.”

Drie minuten na rust floot Nijhuis plots wél voor een overtreding. “In de tweede helft floot hij opeens voor kleine dingetjes.” De Tukker deelde na afloop van de wedstrijd op Instagram een screenshot van zijn statistiekje met de tekst ‘Pittige eerste helft’. In Vandaag Inside zat hij er aan de bar ook nog mee te pochen.

Ben jij fan van de werkwijze van Nijhuis?