Keert voormalig Ajax-spits terug naar Amsterdam?

Foto: Keert voormalig Ajax-spits terug naar Amsterdam?

Ajax haalde vorig kalenderjaar al Brian Brobbey voor zo’n zestien miljoen euro terug naar Amsterdam, nadat-ie een jaar eerder nog transfervrij naar RB Leipzig was vertrokken. Mogelijk volgt er in de komende maanden een soortgelijke move van de hoofdstedelingen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Julian Rijkhoff zwaar ongelukkig bij Borussia Dortmund’

Naar verluidt is Julian Rijkhoff namelijk erg ongelukkig bij Borussia Dortmund. In de zomer van 2021 vertrok Rijkhoff nog voor een schamele 130.000 euro naar Duitsland, en hoewel hij aldaar uitstekend presteert in de jeugd van de geelhemden, zou hij zelf neigen naar een vertrek. Dat meldt de BILD.

Dit seizoen begon Rijkhoff nog in het tweede elftal van Dortmund, dat uitkomt op het derde niveau van Duitsland. Na een tijdje werd de zestienjarige aanvaller echter teruggezet naar de Onder 19, en dat zou voor Rijkhoff de druppel zijn geweest. Zaakwaarnemer Dick van Buren heeft al met de clubleiding gesproken over de toekomst van zijn cliënt, die tot medio 2025 vastligt bij BVB. Vorig seizoen scoorde Rijkhoff nog 21 goals en leverde hij 5 assists in 23 wedstrijden voor de Onder 19.

Terug naar Ajax?

In april werd Rijkhoff ook al gelinkt aan een terugkeer bij Ajax. Journalist Mike Verweij zei daar toen over: “Het zou wel iets voor Ajax zijn, want hij komt bij Ajax vandaan. Spelers weg laten gaan en terugkopen is ongeveer een nationale sport geworden. Zijn potentie is gigantisch. Half Europa loopt achter hem aan. Ik heb hem te weinig gezien om hem te beoordelen, maar als je het afleest aan de belangstelling die er voor hem is… Voor Rijkhoff staan echt de grote clubs in de rij. Áls Ajax hem zou kunnen terughalen, dan denk ik dat het een hele goede zet zou kunnen zijn.”

Moet Ajax hem terughalen?

  • Ja
  • Nee
5087+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie