Janssen bezorgt Van Bommel eerste prijs

Mark van Bommel heeft zijn eerste prijs als hoofdtrainer te pakken. Met Royal Antwerp FC won de Nederlander zondagmiddag de bekerfinale ten koste van KV Mechelen: 0-2.

Penalty beslist clash met KV Mechelen

Van Bommel liet Antwerp met vier landgenoten aan de aftrap verschijnen: Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs, Gyrano Kerk én Vincent Janssen. Laatstgenoemde wist een hoofdrol op te eisen. In de eerste helft schoot de oud-international van het Nederlands elftal de 0-1 tegen de touwen vanaf de penaltystip.

Janssen kreeg in de tweede helft de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn schot eindigde op de vuisten van de Mechelen-goalie. De spits moest door een blessure voortijdig naar de kant. Ekkelenkamp was kort daarvoor ook al vervangen door Van Bommel.

Mechelen probeerde zich nog wel terug te knokken in de wedstrijd, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Michel-Ange Balikwisha maakte vlak voor tijd zelfs nog de 0-2 op aangeven van Stengs.

Scoreverloop: 0-1 (35′) V. Janssen (strafschop), 0-2 (81′) M-A Balikwisha