Jans roemt Toornstra: “Bijna onmenselijk”

Foto: Jans roemt Toornstra: “Bijna onmenselijk”

Ron Jans heeft een record te pakken als trainer van FC Utrecht. Uitgerekend ten koste van FC Twente (0-1 zege) bleven de Domstedelingen voor de veertiende Eredivisie-wedstrijd op rij ongeslagen.

FC Utrecht-trainer jubelt na zege op FC Twente

In Enschede speelden routiniers als Jens Toornstra, Mike van der Hoorn en Nick Viergever een hoofdrol. “Als een pak melk tot 13 februari houdbaar is, dan kun je hem op 16 februari nog prima consumeren. Dat is met spelers misschien ook wel zo”, jubelde Jans na afloop tegenover ESPN. “Toen ik kwam, zat het tafeltje met ervaren spelers niet goed in hun wel. Als je ziet hoe ze nu presteren, is dat heel mooi.”

Toornstra maakte tegen FC Twente het winnende doelpunt. Jans is lyrisch over de oud-Feyenoorder. “Dat Jens nog een uur heeft gespeeld, is bijna onmenselijk. Hij bleef maar sprinten. Hij heeft deze winter besloten bij Utrecht te blijven en ervoor te knokken. Elke dag maakt hij dat waar. Dan is het mooi dat je zo wordt beloond.”

Record nog niet ten einde?

Jans is blij met zijn recordzege, maar benadrukt de Utrecht-trainer: “Dit record staat nog niet vast, hè. Want nu zijn we weer niet tevreden met veertien ongeslagen duels op rij. Maar het is een prachtige overwinning. We hebben op alle posities spelers die de bereidheid hebben om te werken. Dat brengen we wekelijks wel op, maar zeker tegen goede tegenstanders vind ik het mooi dat ze daar moeite mee hebben.”

Gaat FC Utrecht de play-offs halen?

  • Ja
  • Nee
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie