Het Kasteel volstrekt onneembare vesting voor Heerenveen

Sparta Rotterdam heeft op zaterdagavond gemakkelijk weten te winnen van sc Heerenveen. Dé Eredivisie-verrassing van dit seizoen maakte korte metten met zijn tegenstander. Aanvankelijk had die nog wel wat in de melk te brokkelen, maar in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar een 4-0 overwinning.

Sparta laat geen spaan heel van Heerenveen

Oefenmeester Maurice Steijn van de thuisploeg was vandaag niet van de partij door ziekte, dus zijn assistenten Jeroen Rijsdijk en Nourdin Boukhari namen de honneurs waar op Het Kasteel. In de eerste helft viel er aanvankelijk weinig te genieten voor de aanwezige fans, er waren niet veel kansen, maar vlak voor rust werd er nog wél gescoord. Michael Pinto kreeg de bal van Koki Saito en bedacht zich geen moment. Hij nam het leer vól op zijn slof en liet doelman Xavier Mous volledig kansloos.

Daarna was het hek van de dam, want in de tweede helft breidde Sparta zijn voorsprong al snel uit. Slechts een vijftal minuten na de hervatting werd het 2-0 door een goal van Younes Namli, die naar binnen kwam en uithaalde. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor Mous opnieuw moest vissen.

De 3-0 kwam op naam van Shurandy Sambo, die ook al vernietigend uithaalde. En tien minuten later plaatste Vito van Crooij de kers op de taart door er 4-0 van te maken op aangeven van Joshua Kitolano. Door de overwinning staat Sparta nu vijfde met slechts twee punten achterstand op de nummer vier AZ. De Alkmaarders hebben echter nog wel een duelletje tegoed.

Scoreverloop: 1-0 (39′) M. Pinto, 2-0 (51′) Y. Namli, 3-0 (68′) S. Sambo, 4-0 (77′) V. van Crooij