Heracles genaaid: Eagles-doelman geeft ‘doelpunt’ toe

Foto: Heracles genaaid: Eagles-doelman geeft ‘doelpunt’ toe

Go Ahead Eagles bekerde donderdagavond door ten koste van Heracles Almelo. Toch had het heel anders kunnen verlopen als het doelpunt van Samuel Armenteros had geteld. De kopbal van de aanvaller leek over de doellijn te gaan, maar de arbitrage keurde geen doelpunt toe. Ook al omdat er geen VAR of doellijntechnologie aanwezig was kwam er geen bevestiging. Eagles-doelman Jeffrey de Lange had na afloop van het duel het gevoel dat zijn ploeg daarmee heel goed weg kwam.

De Lange stond na afloop van het duel RTV Oost te woord en sprak zich duidelijk uit over het discutabele moment. “Ik heb het zelf nog niet gezien, maar ik hoorde dat-ie over de lijn was. Dan zijn we goed weggekomen.” De doelman is wel van mening dat zijn ploeg terecht door is. “Met een beetje geluk hadden we ook de 2-0 gemaakt. En ik heb volgens mij best wel een rustige avond gehad.”

Wedstrijd gestaakt

De wedstrijd werd in de slotfase zelfs nog gestaakt nadat De Lange onder meer aanstekers en bier naar zich toe kreeg gesmeten. “Het ging erover dat ik de voormalig doelman van Twente ben. Dat ligt hier natuurlijk wat gevoelig. Dus toen zei ik: volgens mij speel ik nu bij Go Ahead Eagles. Ja, ik kreeg wat biertjes over me, maar prima joh”, reageerde de doelman op het incident.”

Heracles-trainer John Lammers was na afloop tegenover ESPN absoluut niet te spreken over het niet tellen van het doelpunt van Armenteros. “Ik heb foto’s gezien dat-ie een centimeter of dertig over de lijn is. De grensrechter en de scheidsrechter zijn daarvoor. Ik vind het jammer dat we dit niet kunnen zien, want we hebben zoveel technieken.”

De Adelaarshorst

Eredivisie

15 januari 2023

14:30

Go Ahead Eagles
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 14:25.

Denk jij dat het doelpunt van Armenteros goedgekeurd had moeten worden?

  • Ja, die had moeten tellen
  • Nee, het was geen doelpunt
388+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie