Heracles bezweert crisis en schiet uit de slof tegen Almere City

Foto: Heracles bezweert crisis en schiet uit de slof tegen Almere City

Heracles Almelo heeft een ruime overwinning geboekt op het veld bij Almere City. De bezoekers sloten daarmee een zeer slechte periode af, met een uitstekende wedstrijd. Na een vroege voorsprong, liep de formatie van John Lammers uit naar een grote zege. Daar bij was Mohamed Sankoh de grote held.

Jonge hattrickheld Sankoh bezorgt Almeloërs ruime zege

Op voorhand was het verschil op de ranglijst slechts één punt in het voordeel van Almere City,. Wat betreft het gemoed van beiden elftallen zag het er duidelijk anders uit. De gastheren hadden in de laatste 7 officiële wedstrijden niet meer verloren. Voor de interlandbreak hield het Ajax knap op een gelijkspel. Bij Heracles is er de klad ingekomen, na een goede start. Sinds 1 oktober werd er niet meer gewonnen. De ploeg van Lammers leed (stevige) nederlagen, onder meer in de beker tegen de amateurs tegen HHC had het weinig in te brengen.

Sterke start bezoekers

Desondanks begonnen de Almeloërs uitstekend in het Yanmar Stadion. Na vier minuten vormde een hoekschop veel gevaar. Verdediger Stijn Bultman zette in met een poging, terwijl Mohamed Sankoh het zicht van keeper Nordin Bakker blokkeerde. De spits deed dat slim en kon de bal van dichtbij binnen werken. Heracles ging vervolgens de duels fel aan, de ploeg stond er duidelijk met een andere instelling dan de voorbije duels. Almere City kon daar moeilijk doorheen spelen. Een aantal kleine kansjes leverde niks op.

Zo hield Heracles zich met speels gemak staande en sloeg in de tweede helft pas echt hard toe. Halverwege het tweede bedrijf kon Anas Ouahim opstomen, met een passje bediende hij Sankoh. De 20-jarige aanvaller bleef koel en maakte zijn tweede van de middag: 0-2. Sein voor Lammers om drie offensieve krachten te brengen, al bleef Sankoh uiteraard staan. Laatstgenoemde leek onderweg naar zijn hattrick, maar de inzet was niet best. Bakker had er desondanks veel moeite mee en liet de bal los. De zojuist ingevallen Abdenego Nankishi profiteerde door de rebound binnen te tikken.

Almere gaat hard het schip in

Het kaartenhuis van Almere stortte definitief in elkaar, terwijl de bezoekers freewheelend naar het einde konden spelen. Nankishi drukte nogmaals zijn stempel, dit keer met een treffer die heel wat knapper was. Na een goede aanname, creëerde de aanvaller ruimte voor zichzelf, om met een bekeken schot van buiten de zestienmeter de hoek te vinden: 0-4. Wat een verrassende stand met de laatste duels in het achterhoofd.

Daar bleef het echter niet bij. Na slordig balverlies van de thuisploeg op het middenveld, kon Brian De Keersmaecker Sankoh wegsturen met een goede pass. De spits bleef wederom uiterst rustig en schoof rustig de 0-5 binnen. Zo kan hij alsnog de bal mee naar huis nemen door de hattrick, hij is de jonge Heracles-speler ooit in de Eredivisie die daarin slaagt. Daarmee was de eindstand bepaald. Heracles wipt weer over Almere City heen. Een welkome opsteker voor de Heraclieden, terwijl de Flevolanders terug op aarde zijn.

Scoreverloop: 0-1 (4′) M.Sankoh, 0-2 (64′) M.Sankoh, 0-3 (71′) A.Nankishi, 0-4 (78′) A.Nankishi, 0-5 (87′) M.Sankoh

Snap van Heracles?

  • Ja, geweldige zege!
  • Vooral slecht van Almere City
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie