Henk de Jong nuanceert: “Spanje-Malta en Chelsea-Ajax waren grotere schandalen”

Foto: Henk de Jong nuanceert: “Spanje-Malta en Chelsea-Ajax waren grotere schandalen”

Henk de Jong was vrijdag witheet na het KNVB-besluit om SC Cambuur niet te laten promoveren naar de Eredivisie. De trainer nam geen blad voor de mond en noemde de situatie zelfs ‘de grootste schande uit de geschiedenis van de Nederlandse’ sport. Een paar dagen later nuanceert hij deze woorden.

De Jong noemt een aantal voorbeelden van grotere schandalen. “De 12-1 overwinning van Spanje op Malta (in 1983), waardoor Nederland het EK misliep. Vergeet ik nooit meer”, aldus de oefenmeester in het Algemeen Dagblad. Ook  het Champions League-duel van Ajax dit seizoen tegen Chelsea was volgens De Jong een groter schandaal.

De Amsterdammers leken drie punten te punten bezoek in Londen, maar moesten na zeer discutabele rode kaarten voor Daley Blind en Joël Veltman genoegen nemen met een gelijkspel: “Goh, dat was ook niet normaal, die wedstrijd in Londen. Ik moet bekennen: dat waren nog iets grotere schandalen dan wat ons deze week is overkomen.”

De Jong heeft echter geen spijt van zijn uitspraken van agelopen vrijdag: “Ik was emotioneel. Logisch, lijkt me, als je een jaar met z’n allen keihard werkt, zó ver voorstaat op de rest en vervolgens hoort dat alles voor niets is geweest. Ik ben trainer van deze club. Voel me voor alle mensen bij Cambuur verantwoordelijk. En dan ben ik toch die jongen uit de Friese Wouden: kom je aan één van ons, dan kom je aan ons allemaal. Dan ga ik voor mijn mensen staan.”

Cambuur bereidt momenteel een proces voor om het besluit van de KNVB aan te vechten: “We hebben een kans. En zolang we die hebben, gaan we ervoor.”

Wat vond jij van zijn reactie vrijdag?

  • Ik snap zijn emoties volledig
  • Hij ging te ver
367+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie