Helden van Excelsior genieten van derbywinst: ‘Geweldig gevoel’

Foto: Helden van Excelsior genieten van derbywinst: ‘Geweldig gevoel’

Winnen geeft een heerlijk gevoel. Winst in een stadsderby? Dat voelt nog net wat lekkerder. Arthur Zagre en Troy Parrott ondervonden dat zondagmiddag aan den lijve. Het duo zorgde met hun doelpunten voor een 2-1 overwinning op Sparta.

‘We zijn met z’n allen bezig om beter te worden en dat lukt goed’

Met de overwinning op Sparta stijgt Excelsior naar de vijfde plaats van de Eredvisie. “Dat is een mooie plek, maar wij kijken niet naar de ranglijst. We zijn met z’n allen bezig om beter te worden en dat lukt goed”, zegt Arthur Zagre trots. “Maar vijfde is wel bijzonder toch?”

Arthur Zagre en Troy Parrott zijn de gevierde mannen op Woudestein. Hun treffers zorgden voor de derbywinst op Sparta. Zelf werden de heren deze week klaargestoomd op de derby. Of het aan de verwachtingen voldeed? ” ‘Op de club hadden mensen het er over, de trainer heeft het benadrukt, ze hebben ons het derbygevoel gegeven”, zegt Zagre. “En zo speelden we ook.We raakten niet in de war na de tegentreffer. Dat is ook de kracht momenteel van deze ploeg. We gingen ervoor en ook na de 1-1 was het geloof er.”

Belangen

Ook Parrott was zich maar al te bewust va het belang van deze derby: “fgelopen week was me duidelijk gemaakt dat dit de wedstrijd was. Als er meer clubs in een stad zijn dan is het belangrijk dat je van je rivalen wint. Zeker voor de supporters, maar ook voor ons. Sparta is een rivaal, dat soort wedstrijden zijn altijd leuk om te spelen. Die ontlading bij iedereen na de winnende goal was fantastisch. Daar zie je aan hoe belangrijk dit is hier. Zo hadden ze me het verteld en zo was het. Er was niets aan gelogen. Het is een geweldig gevoel als je iedereen of je af ziet rennen in die hoel van het veld. Het was niet mijn intentie om die bal zo te raken, maar dat doet er niet toe.”

Nadat Zagre in de 73e minuut de stand gelijk had getrokken, schoot Parrott in extremis de winnende goal tegen de touwen. De ontlading was groot, maar een feestje? Nee, dat is niks voor Parrott. “Laat de mensen hun feest vieren, we geven het ze graag. Ik ben moe en ga uitrusten.”

Excelsior wordt de verrassing van het seizoen

  • Ja, Dijkhuizen heeft de boel goed op orde
  • Nee, deze vorm houden ze nooit vol
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie