Heitinga loodst Ajax naar ruime overwinning

Foto: Heitinga loodst Ajax naar ruime overwinning

John Heitinga heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Ajax in winst omgezet. De Amsterdammers zegevierden met 1-4 bij Excelsior.

Alfred Schreuder werd donderdagavond na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam ontslagen, waarna Heitinga werd doorgeschoven bij Ajax. De interim-trainer besloot Calvin Bassey te slachtofferen ten faveure van Owen Wijndal. Ook Mohammed Kudus kreeg een basisplaats aan Amsterdamse zijde.

De eerste kans van de middag kwam op naam van Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi, die in de draai over mikte. Ajax domineerde de eerste fase van de wedstrijd echter en dat resulteerde in een Amsterdamse voorsprong. Verschillende Ajacieden gingen naar het gras binnen het strafschopgebied en dus mocht Dusan Tadic aanleggen vanaf de penaltystip: 0-1.

Ajax blijft kwetsbaar

Ondanks de voorsprong maakte Ajax niet al te veel indruk in de eerste helft. Couhaib Driouech bleek een ware plaag voor de Amsterdamse achterhoede, maar de paal en doelman Gerónimo Rulli voorkwamen een tegentreffer voor de bezoekers. Het bleek uitstel van executie. Ditmaal fungeerde Driouech als aangever en El Yaakoubi benutte zijn kans ditmaal wel: 1-1.

Ajax ging de kleedkamer voor de theepauze desalniettemin in met een voorsprong op zak. Tadic maakte een prima indruk door Davy Klaassen te bedienen en de middenvelder schoot de 1-2 binnen achter doelman Stijn van Gassel. Een meevaller voor de regerend landskampioen, dat de laatste zeven Eredivisie-wedstrijden onder Schreuder niet in winst had omgezet.

Na rust moest Rulli opnieuw in actie komen voor Ajax, maar een nieuwe gelijkmaker bleef uit. Sterker nog: in het laatste half uur haalden de Amsterdammers de spanning definitief uit de wedstrijd. Kudus schoot via de paal de 1-3 tegen de touwen, waar Devyne Rensch vlak voor tijd eveneens het net wist te vinden. Heitinga begint zodoende met een ruime zege.

Scoreverloop: 0-1 (15′) D. Tadic (strafschop), 1-1 (36′) R. El Yaakoubi, 1-2 (45′) D. Klaassen, 1-3 (61′) M. Kudus, 1-4 (84′) D. Rensch

Wint Ajax met 1-3 bij Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is dit dé ommekeer voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie