Harde woorden in Spaanse media: ‘Ocampos ruïneert een zielloos Sevilla’

Foto: Harde woorden in Spaanse media: ‘Ocampos ruïneert een zielloos Sevilla’

De Spaanse media haalden donderdagochtend hard uit naar Sevilla, zijn spelers en de coach na het verloren duel van PSV. Voor PSV is er vooral lof. Yorbe Vertessen krijgt de meeste complimenten in de pers.

‘Yorbe Vertessen danst langs heel Sevilla’

“Het hele illusiekasteel in Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán stortte in elkaar na de tweede gele kaart voor de Argentijnse speler (Ocampos, red.)”, schrijft Marca met enig gevoel voor poëzie. “Na de snelle goal van PSV was het volhouden en bidden.” Ook was de krant kritisch op oefenmeester Diego Alonso: “Het is duidelijk dat je met de Uruguayaan geen wedstrijd wint. Het zijn allemaal teleurstellingen. Een project dat gaat mislukken. Geen kapitein. Het absolute niets.”

SPORT heeft een goed woordje over voor invaller Yorbe Vertessen. De Belg kwam voor rust al in het veld toen Hirving Lozano het veld moest verlaten wegens een blessure. “Met tien man kon Sevilla PSV niet in bedwang houden”, begon het medium. “Het was vooral Vertessen die langs de hele ploeg danste en de Nederlanders aan de overwinning hielp. Sevilla kon het bloeden na de rode kaart niet stoppen, PSV rook bloed en toen leek dat het niet erger kon worden gebeurde dat wel via Pepi.”

Zielloos

Ook de lokale krant Diario de Sevilla heeft een spijkerhard oordeel: “Ocampos ruïneert een zielloos Sevilla. Het absurde vertrek van de Argentijn leidt tot een voetbalramp tegen PSV. We moesten erop rekenen dat deze ploeg in staat is zichzelf te ruïneren en dat deed ze met de twee gele kaarten voor Ocampos. De rest was een pad naar de diepste afgrond.”

AS gaat ook in op de rode kaart van schlemier Ocampos: “Met één man minder liep het elftal van Diego Alonso rond als een kip zonder kop, berustend in hun tegenslag. Met een actie in blessuretijd vol absurditeiten (Waarom legde Tanguy Nianzou Vertessen niet neer?) kopte Pepi de 2-3 binnen. Sevilla bloedt.”

Was Sevilla echt zo slecht?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie