Halilovic haalt uit naar ‘respectloze’ Van Wonderen

Foto: Halilovic haalt uit naar ‘respectloze’ Van Wonderen

Tibor Halilovic trok in september de deur achter zich dicht bij sc Heerenveen. De middenvelder keerde terug naar Dinamo Zagreb, maar kijkt met een ontevreden gevoel terug op zijn laatste fase in Friesland.

Dinamo Zagreb-middenvelder slaat terug

Halilovic verloor in 2022 onder Kees van Wonderen zijn basisplaats bij Heerenveen. In een zomers oefenduel met PEC Zwolle ging het mis. “Ik liet een speler uit mijn rug lopen, met een kans tot gevolg. De trainer was boos in de rust”, vertelt de Kroaat in de Leeuwarder Courant. “Hij zei dat ik meer voor het team moest vechten. Ik zei dat ik mijn verantwoordelijkheid nam voor mijn fout. Dat hij me daarop mocht aanspreken.”

“Maar dat hij, tegenover de groep, zei dat ik niet voor het team vocht? Dat accepteerde ik niet”, vervolgt Halilovic in het regionale medium. “Dat deed pijn. Elke voetballer met wie ik heb samengespeeld zal beamen dat ik juist een teamspeler ben.”

Pijnlijk gesprek

Van Wonderen vertelde Halilovic begin 2023 dat hij niet teleurgesteld moest zijn bij het uitblijven van veel speeltijd. “Nou ja, dat was ik wel, want ik was vlak daarvoor nog aanvoerder. Maar oké, zei ik, vertel me wat ik moet doen om wél te spelen. Weinig, antwoordde hij, want ik kon kansen creëren, dribbelen, had een goed schot en kon een doelpunt maken. Eigenlijk was ik de enige middenvelder van de selectie met deze kwaliteiten. Ik kon mijn lachen niet inhouden.”

“Welke coach, vroeg ik, stelt zo’n speler dan niet op? Ik kreeg te horen dat ze op dat moment een ander type nodig hadden”, aldus Halilovic. “Ik kreeg dit seizoen aanvankelijk geen uitnodiging voor de eerste training. Voor een speler die zich altijd voor de club heeft ingezet, vind ik dat respectloos.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
377+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie