Hadj-Moussa geeft Vitesse sprankje hoop

Vitesse mag blijven dromen van lijfsbehoud. De degradatiekandidaat leek op weg naar de zoveelste nederlaag van het seizoen, maar greep in de slotfase alsnog een punt tegen Almere City FC: 1-1.

Almere City geeft zege uit handen in Arnhem

Vitesse had zaterdagavond alle reden om gebrand aan de aftrap te verschijnen. Niet alleen zijn de punten kei- en keihard nodig in Arnhem, maar bovenal had men iets recht te zetten na de eerdere afgang in Almere. De formatie van Alex Pastoor was eerder dit seizoen immers nog met 5-0 te sterk.

Anis Hadj-Moussa liet zich in Stadion Gelredome andermaal zien namens Vitesse. De smaakmaker zorgde voor de eerste kans van de wedstrijd, maar mikte de bal hard voorlangs. Aan de andere kant benutte Almere City de eerste grote kans wel. De Vitesse-defensie gaf de opponent alle ruimte en daar profiteerde Kornelius Hansen dankbaar van: 0-1.

Vitesse maakte een aangeslagen indruk na de Almeerse treffer. Thomas Robinet had de voorsprong voor de bezoekers kunnen verdubbelen, maar mikte voorlangs. Pas gaandeweg de eerste helft wist de thuisploeg op aandringen van Edward Sturing op te krabbelen. Dat leidde tot mogelijkheden, maar Hadj-Moussa raakte via doelman Samuel Radlinger de paal en Paxten Aaronson wist een kansrijk moment evenmin te benutten.

Machteloos Vitesse slaat alsnog toe

Almere kreeg aan het begin van de tweede helft verschillende mogelijkheden om de wedstrijd definitief in eigen voordeel te beslissen. Doelman Eloy Room bracht knap redding op een kopbal van Robinet, waar scheidsrechter Edwin Blank even later na een klutssituatie een streep zette door een tweede Almere-treffer. Vitesse mocht daardoor blijven hopen op minimaal een punt.

Gaandeweg de tweede helft probeerde het kwakkelende Vitesse er nog wel iets van te maken. Dit leidde wel tot een paar speldenprikjes voor het vijandelijke doel, maar de 0-1 stand bleef lang op het scorebord. Pas in de 87ste minuut lukte het de Arnhemmers om een bres te slaan in de vijandelijke defensie. Niet geheel verrassend was Hadj-Moussa daarvoor verantwoordelijk: 1-1.

Na de gelijkmaker probeerde Vitesse er zelfs nog een zege uit te slepen. Dit leidde tot twee grote kansen, maar zowel Kacper Kozlowski (redding Radlinger) en Hadj-Moussa (lat) had pech in de afronding.

Scoreverloop: 0-1 (19′) K. Hansen, 1-1 (87′) A. Hadj-Moussa