Griezmann waarschuwt Oranje: ‘Wij willen revanche’

Foto: Griezmann waarschuwt Oranje: ‘Wij willen revanche’

Antoine Griezmann werd in 2018 wereldkampioen met Frankrijk, maar een EK-beker heeft hij nog niet in zijn prijzenkast staan. En daar moet deze zomer verandering in komen. Oranje, wees gewaarschuwd, want de aanvaller van Atlético Madrid gaat voor goud met Les Bleus.

Antoine Griezmann en Frankrijk gaan voor revanche

De Haantjes zijn natuurlijk één van de tegenstanders van het Nederlands elftal in groep D van het Europees kampioenschap. En dat wil Griezmann dus winnen, vertelt hij aan Téléfoot: “Ja, we willen revanche nemen ten opzichte van de laatste EK’s. In 2016 waren we er dichtbij (verloren finale van Portugal, red.) en in 2020 was het een kwestie van strafschoppen (uitgeschakeld in de achtste finale door Zwitserland, red.). Ik wil het EK nu eens winnen.”

Met zijn 33 jaar begint de aanvaller op leeftijd te raken, maar hij wil bevestigen noch ontkennen dat dit zijn laatste EK wordt… “Ik heb nog steeds de kriebels in mijn buik, glimmende ogen en enorme trots om voor Frankrijk uit te komen.”

Olympische Spelen

“En dat bevalt goed. Ik zie graag wat er tactisch op het veld gebeurt en dan te kijken waar ik de tegenstander pijn kan doen”, vervolgt Griezmann, die deze zomer misschien wel twee toernooien speelt. “Deelnemen aan de Olympische Spelen is een droom. Maar de club beslist en ik moet volgen wat de club wil.”

Volgens Kylian Mbappé is zijn ervaren ploeggenoot goud waard voor Les Bleus: “Het is een pluspunt om Antoine erbij te hebben. Hij is samen met Olivier (Giroud, red.) de meest ervaren speler van de selectie. Hij adviseert iedereen, heeft oog voor de groep. Iedereen is blij met hem.”

Is Frankrijk dé topfavoriet?

  • Ja
  • Nee
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie