EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Tegen wie speelt Nederland (mogelijk) de finale van het EK?

Foto: Tegen wie speelt Nederland (mogelijk) de finale van het EK?

Het Nederlands elftal heeft nog maar één obstakel op de weg naar de EK-finale. Op woensdagavond speelt Oranje de halve finale tegen Engeland, maar wie wordt bij winst de tegenstander in de finale? Wanneer wordt de finale gespeeld? En in welke stad en stadion vindt de eindstrijd plaats? SoccerNews legt het uit.

SN legt uit tegen wie, waar en wanneer Oranje de finale van het EK 2024 speelt

Nadat Nederland erin slaagde om Turkije in de kwartfinale uit te schakelen, was het zeker van deelname aan de halve finale. Bekend was toen al dat de tegenstander het Engeland van bondscoach Gareth Southgate zou worden. The Three Lions plaatsten zich voor de halve finale van het EK nadat ze via strafschoppen wonnen van Zwitserland. Jordan Pickford redde de eerste strafschop van Manchester City-verdediger Manuel Akanji, waarna Jude Bellingham de winnende strafschop uiteindelijk binnenschoot.

Wie wordt de tegenstander van Oranje in de finale van het EK?

Mocht Oranje winnen van Engeland, treft het in de finale de winnaar van de halve finale tussen Spanje en Frankrijk, dus wordt Spanje de tegenstander. De Spanjaarden wonnen met 2-1 van Frankrijk. Het land won eerder na extra tijd ook met 2-1 van gastland Duitsland.

Waar en wanneer speelt Nederland de finale op het EK?

Als Nederland in de finale weet te komen, speelt het Nederlands elftal op zondag 14 juli 2024 zijn laatste wedstrijd van dit EK. Vanzelfsprekend vindt dit duel plaats in de Duitse hoofdstad. Het toneel voor de eindstrijd is het Olympiastadion in Berlijn, de thuishaven van Hertha BSC. De finalewedstrijd van het EK 2024 begint om 21.00 uur. Mocht Nederland overigens van Engeland verliezen, dan is het klaar. Bij het EK is namelijk geen troostfinale.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews (ingewikkelde) voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Heb jij al kaartjes voor de finale?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie