Giménez noemt groot Feyenoord-gemis: “Beste speler die we hadden”

Foto: Giménez noemt groot Feyenoord-gemis: “Beste speler die we hadden”

Santiago Giménez is een belangrijke pion in het huidige seizoen van Feyenoord, maar de Mexicaan mist wel een een andere belangrijke speler. Orkun Kökcü wordt volgens de spits nodig gemist binnen de huidige selectie, al ziet de aanvaller ook nog wel andere vuurvreters binnen Feyenoord.

Giménez mist Kökçü

“Niet alleen ik, de hele groep mist Orkun Kökcü”, vertelt Giménez in gesprek met Voetbal International. “Behalve aanvoerder was hij ook de beste speler die we hadden vorig jaar én een goede gozer in de kleedkamer. Ik mis hem ook omdat ik binnen en buiten het veld goed met hem overweg kon.”

Volgens de spits heeft de Turks international, die inmiddels voor Benfica speelt, nog een belangrijk eigenschap. “Hij heeft ook die mentaliteit van willen winnen ten koste van alles en ging vaak voorop in de strijd. Turkse furie, dat lijkt wel een beetje op het Mexicaanse temperament. Maar als ik dit zo zeg, doe ik andere jongens tekort. Quinten Timber is Nederlander, maar zijn mentaliteit is ook een en al vuur.”

Giménez geniet van Feyenoord-aanhang

De spits zegt wel veel steun te krijgen vanuit de Feyenoord-aanhang. “Ik ben pas anderhalf jaar in Nederland, maar de fans geven me het gevoel of ik hier uit de jeugd kom. Vanaf de eerste dag heb ik een hechte band met de supporters van Feyenoord.” De aanvaller vindt het bijzonder hoe luidkeels de Feyenoord-supporters zich altijd laten horen. “Als ik scoor, juichen ze me toe, maar ik vind het vooral bijzonder hoe ze reageren als ik een kans mis. Dan hoor ik nog steeds: Santiiiiiii-agoooo. Het voelt bijna dat ik zo veel scoor omdat zíj zó veel vertrouwen in me hebben.”

Mist Feyenoord een type als Kökcü?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
619+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie