Fraaie treffer Eriksen doet Deense fans hopen op EK-succes

Foto: Fraaie treffer Eriksen doet Deense fans hopen op EK-succes

Denemarken is de voorbereiding op het EK met een flinke opsteker gewonnen. Woensdagavond won de ploeg met 2-1 de oefeninterland tegen Zweden. Christian Eriksen maakte vlak voor tijd op fraaie wijze de winnende treffer.

Denemarken won de oefeninterland tegen Zweden door een late winnende goal van Christian Eriksen

In aanloop naar de eindronde in Duitsland oefenden de Denen in Kopenhagen tegen Zweden, dat ontbreekt op het EK. De vriendschappelijke wedstrijd begon sensationeel in de hoofdstad. Al na 2 minuten stond de 1-0 op het scorebord: de Pierre-Emile Højbjerg scoorde uit een hoekschop van Eriksen. De bezoekers weigerden zich naar de slagbank te laten leiden, en deden ook hun beroep op een Premier League-topper. Met wat geluk kwam Alexander Isak in balbezit, de topschutter van Newcastle United bleef wel uiterst koel voor het vijandelijke doel: 1-1.

Toch nog een winnaar

Die tussenstand zou lang op het scorebord blijven staan, terwijl in de tweede helft het vele wisselen begon. Bondscoach Kasper Hjulmand wil in aanloop naar het EK uiteraard veel spelers aan het werk zien. Het treffen leek ook in evenwicht te eindigen, maar in de 86ste minuut viel nog de beslissing. Eriksen kwam na een ingestudeerde vrije trap in balbezit, maakte wat passen richting het zestienmetergebied om met een knappe krul de verre hoek te vinden: 2-1.

De Denen hopen ook op dit EK hoge ogen te gooien, nadat het drie jaar geleden tot de halve finales reikte. Toen was Engeland de baas, nu wacht een nieuw treffen met hen. In de poule komen de Scandinaviërs verder ook nog Slovenië en Servië tegen. Komende zaterdag oefent Denemarken nog tegen het Noorwegen van Erling Haaland en Martin Ødegaard.

Kan Denemarken ver komen op het EK?

  • Ja, sterke ploeg
  • Denk het niet
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie