Fortuna vecht zich terug naar gelijkspel in spannend duel met NEC

NEC kwam tegen de verhoudingen in op voorsprong, maar Fortuna wist een gelijkspel veilig te stellen. De Limburgers hadden de beste kansen, maar moesten lang wachten voordat Kaj Sierhuis langszij kwam. Het werd 1-1 in Sittard.

Wedstrijdverslag Fortuna – NEC

De wedstrijd begon in een hoog tempo. Toch was het pas in de 41e minuut dat Iñigo Córdoba van Fortuna Sittard een briljante soloactie maakte en hard uithaalde, wat de grootste kans van de eerste helft bleek. Jasper Cillessen stond echter paraat en hield de bal met een fantastische redding uit het net.

Het is ergens bijzonder dat het bij rust nog 0-0 stond. Fortuna alleen al schoot voor het rustsignaal zes keer op doel. NEC werd ook gevaarlijk en schoot drie keer op doel. Fortuna had echter de betere kansen. Scoren lukte de beide ploegen nog niet.

NEC opent de score, Sierhuis trekt gelijk

In de 59e minuut kon het aanwezige publiek voor het eerst juichen. Rober Gonzalez schoot, een beetje tegen de verhoudingen in, de 0-1 op aangeven van Mees Hoedemakers binnen. De Spanjaard dribbelde het strafschopgebied in en zette de Nijmegenaren op voorsprong.

Fortuna ging niet bij de pakken neerzitten en bleef strijden. Ondanks minder balbezit voor de thuisploeg, creëerde de ploeg uit Sittard meer kansen. Een kwartier voor tijd trok Kaj Sierhuis de stand gelijk: hij maakte zijn 12e van het seizoen.

In het restant van de wedstrijd ging het spel op en neer, maar grote kansen kwamen er niet meer. Door de remise blijft NEC met één punt verschil onder Ajax staan. Fortuna hoopte te winnen en iets dichterbij een play-off plek te komen, maar dat lukte niet. Het gaat naar plaats 8 bedraagt vijf punten.