‘Feyenoord-transfer na deal van 130 miljoen’

Foto: ‘Feyenoord-transfer na deal van 130 miljoen’

Feyenoord beschikt over een aantal spelers die er goed op staan bij Europese grootmachten, onder wie bijvoorbeeld Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko. Toch is Santiago Giménez, ondanks zijn mindere prestaties van de laatste tijd, nog altijd het populairst. Hij is hét target van Napoli, aldus La Gazzetta dello Sport.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Santiago Giménez naar Napoli’

Volgens de roze sportkrant wordt Napoli steeds serieuzer: “De inspanningen van Napoli hebben zich geconcentreerd op Santiago Gimenez van Feyenoord, een 22-jarige Mexicaanse international. Geboren in Buenos Aires, Argentinië en de auteur van een superseizoen in Nederland: 21 doelpunten in 25 competitieduels, twee in de Champions League en nog een doelpunt in de Europa League. Jong, met een enorme ruimte voor verbetering en een speciaal gevoel voor doelpunten.”

In Napels verwacht men dat Victor Osimhen in de aankomende zomer voor een vertrek kiest. De Nigeriaan moet wel een flinke duit kosten, 120 tot 130 miljoen euro, maar heeft een flink aantal vrijers die behoorlijk… vermogend zijn. Een gedeelte van het bedrag dat hij oplevert kan vervolgens door Napoli geherinvesteerd worden, in Giménez dus. La Gazzetta noemt een (Rotterdamse) vraagprijs van vijftig miljoen euro.

“De prijs is niet erg”, aldus het medium. “Het is voor Napoli een heerlijke gedachte om een nieuw luxe podium te bieden aan een speler die in staat is om 47 doelpunten te scoren in minder dan tachtig wedstrijden in minder dan twee seizoen bij Feyenoord. Die al gewend is aan het Europese voetbal en klaar is om een belangrijke speler te worden voor de club.”

Informatie SoccerNews.nl

Onlangs vertelde ‘transferexpert’ Gianluca Di Marzio al aan SoccerNews.nl over Giménez: “Napoli is echt in hem geïnteresseerd. Ze hebben hem al vaak gescout.” Hij noemde echter een ‘maar’: “We weten nog niet wie daar volgend seizoen voor de groep staat. Als Francesco Calzona zo doorgaat zou hij de man kunnen zijn, maar dan moet Napoli wel tot een akkoord komen met het nationale team van Slowakije. Wat zeker is, is dat de Giménez scouten. Ze zijn van hem onder de indruk, al hebben ze ook een oogje op Boniface van Bayer Leverkusen, die natuurlijk op Osimhen lijkt. Maar Boniface staat ook in de belangstelling van Juventus.”

Vind jij Napels een mooie bestemming voor hem?

  • Ik wel
  • Ik niet
3165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie