Feyenoord-publiek verwend: “Je mag fluiten, maar…”

Foto: Feyenoord-publiek verwend: “Je mag fluiten, maar…”

Feyenoord heeft al meer punten bij elkaar gespeeld dan vorig seizoen. Na vijftien speelronden hebben de Rotterdammers één punt meer behaald en ook nog eens tien doelpunten meer gescoord. Toch heerst er dankzij de nederlagen tegen Atlético en PSV een wat negatieve sfeer bij Het Legioen. Dat bleek wel tijdens de rust bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Volendam, waar het publiek de Feyenoord-spelers op een fluitconcert trakteerden.

Feyenoord-publiek is verwend

Ongekend vindt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam. “Wat dat zegt? Dat mensen heel snel verwend zijn”, vertelt de voetbaljournalist bij Voetbal International. Feyenoord speelt een hele moeilijke wedstrijd tegen een hele moeilijke ploeg, omdat ze met zijn allen in de zestien staan. Ga dan maar in de kleine ruimte kansen creëren. Het scenario zag er wel goed uit, omdat Feyenoord snel op voorsprong kwam. Na die 1-1 gaan ze met zijn allen dat punt verdedigen, en dan moet je de mazzel hebben dat de bal een keer goed valt. Mensen hebben de afgelopen jaren Feyenoord geweldige wedstrijden zien spelen, ook nu deden de spelers echt weer hun best. Je mag fluiten hoor als supporter, want dat recht heb je natuurlijk. Alleen iets meer krediet hoort er wel bij natuurlijk.”

Belangrijke Giménez en Dilrosun

Krabbendam dacht eigenlijk dat Feyenoord opnieuw punten zou gaan verspelen. “Ik dacht: die gaan nooit meer een goal maken, en op dat moment kopte Santiago Giménez de 2-1 binnen. Ze hebben er hard voor moeten werken, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Op de tribune zaten wat mensen: misschien moet hij eruit en Ueda erin. Slot zei: als je goals nodig hebt, laat ik mijn spits staan, dat klinkt natuurlijk logisch. Je gaat niet je topscorer eruit halen als je moet scoren. Hij speelde niet best, maar uiteindelijk staat hij er weer wel en doet hij het toch. Dan ben je gek gezegd toch Man of the Match.”

De Feyenoord-watcher stelt ook dat Javairô Dilrosun nog niet moet worden afgeschreven na zijn belangrijke assist op Giménez. “Voor zo’n speler is het lekker dat hij een signaal afgeeft dat hij nog bestaat. Misschien helpt het wel mee in het vinden van een nieuwe club. Het is niet zo dat Dilrosun vanaf nu meteen in de basis staat. Een teken van leven is altijd goed. Het kwam voor Feyenoord op een perfect moment.

Hoort Feyenoord meer krediet te krijgen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, terecht dat ze fluiten
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie