Lang levert nu al Johan Cruijff Schaal op: PSV verrast Feyenoord

Foto: Lang levert nu al Johan Cruijff Schaal op: PSV verrast Feyenoord

PSV heeft de Johan Cruijff Schaal van 2023 gewonnen. De bekerwinnaar won in De Kuip met 1-0 van de landskampioen. Uitgerekend de hele wedstrijd uitgekafferde Noa Lang bezorgde Peter Bosz zijn eerste prijs sinds de eerstedivisietitel met Heracles Almelo in 2005. De Eindhovenaren mogen een veertiende versie van de schaal in de prijzenkast zetten.

Wedstrijdverslag Johan Cruijff Schaal Feyenoord – PSV

De wedstrijd ging fel van start. Aan beide kanten was het besef dat er toch een prijs op het spel stond. Feyenoord had, met het overgrote deel van De Kuip achter zich, in het begin het overwicht. De bal ging lekker rond aan beide kanten en een opwindende wedstrijd ontspon zich. Santiago Giménez en Igor Paixão kregen mogelijkheden. Vooral de Braziliaanse linksbuiten was dicht bij een treffer. Hij vond alleen PSV-doelman Walter Benítez op het pad. Gelijk aan de andere kant loste de constant uitgefloten Noa Lang een schotje, die Feyenoord-goalie Justin Bijlow niet kon klemmen.

Stengs profiteert bijna van curieuze actie Sangaré

Het spel ging lekker op en neer en in de 25e minuut gebeurde iets curieus met bijna fatale gevolgen voor PSV. Bij een Feyenoord-aanval tikte Paixão de bal net weg voor de uitkomende Benítez. De Braziliaan werd helemaal naar de buitenkant gedwongen meer kreeg de bal met rechts toch met een stuiter voor. Ibrahim Sangaré kon rustig uitverdedigen, maar tikte de bal bijna in zijn eigen doel. De aanstormende Calvin Stengs kon het kopduel net niet winnen, anders was het raak.

Nog niet iedereen luistert naar nieuw KNVB-beleid

Een andere grote kans voor Feyenoord leek te ontstaan toen Jordan Teze naar de grond ging bij een duel met Stengs. Paixão had alle ruimte om een gevaarlijke voorzet te geven, maar tot ontzetting van het publiek koos de Braziliaan ervoor om heel sportief de bal uit te schieten voor de geblesseerde Teze. Een Feyenoord-gebaar die helemaal in lijn ligt met het nieuwe KNVB-beleid, nu moeten de supporters het nog begrijpen. Zo werd bijvoorbeeld Lang ook meermaals op schandalige wijze uitgescholden.

Voer om over na te denken in de rust. Wat betreft de wedstrijd was de eerste helft duidelijk. PSV had meer balbezit, maar Feyenoord had de betere kansen. De wedstrijd bleef voorlopig in balans. Dat zinde Bosz niet. Want hij wil niet alleen veel balbezit, maar ook spektakel en het liefst doelpunten. PSV ging in het begin van de tweede helft dan ook op zoek naar dat cadeautje voor hun nieuwe trainer. Teze was met een hard schot dichtbij. Bijlow stond goed gepositioneerd en kon redding brengen.

Geweldige goals bij Feyenoord en PSV, maar allebei afgekeurd

Even later was er een klein opstootje nadat Johan Bakayoko veel te hard doorging op de enkel van Paixão. Het leverde de jonge PSV-rechtsbuiten terecht een gele kaart op en die kreeg Timon Wellenreuther ook. De Feyenoord-keeper speelde niet, maar stond plots boos in het veld om Bakayoko uit te foeteren. Scheidsrechter Allard Lindhout had het nieuwe KNVB-beleid goed in zijn oren geknoopt. Even later luisterde Lindhout ook naar zijn assistent-scheidsrechter en de VAR toen diezelfde Paixão op heerlijke wijze uithaalde en binnenkant paal doel trof. In de uitbraak stond de Braziliaan alleen buitenspel. Bij PSV gebeurde hetzelfde. Het grote talent Isaac Babadi wipte de bal in het doel, maar in de aanval stond eerder Luuk de Jong al buitenspel.

Bijlow was de grote uitblinker bij Feyenoord.

Bijlow blinkt uit met fraaie reddingen

Bakayoko was daarna weer heel dicht bij een treffer, maar Bijlow redde stijlvol. De Oranje-keeper was even later weer scherp bij een van richting veranderd schot van Patrick van Aanholt. Bijlow was de grote uitblinker aan Feyenoord-zijde want een kwartier voor tijd was hij ook scherp bij een goed afstandsschot van Teze. Ook die bal werd van richting veranderd, maar Bijlow werd daar niet door verrast.

Lang neemt wraak op Feyenoord-supporters

Bijlow moest daarna toch de bal uit het net halen. De ingevallen Ismael Saibari werd fraai weggestuurd door Olivier Boscagli. Uit de lucht legde Saibari af naar uitgerekend Lang. De nieuwe aanvaller van PSV tikte ook uit de lucht sterk binnen. De man die de hele wedstrijd werd uitgejoeld kon nu het vingertje op de mond doen. De Kuip was even stil, behalve een klein deel dat het bekende ‘boeruh boeruh’ riep.

Feyenoord ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker en ging opportunistisch, maar ook eindelijk wat beter voetballen. Jahanbakhsh en Mats Wieffer trachtten de bal in het doel te krijgen. Het leverde veel opwinding, rumoer en commotie op in het slot, maar geen Rotterdams doelpunt. Het gemis van Orkun Kökcü is nog niet 1-2-3 opgevangen, zo bleek wel in deze Johan Cruijff Schaal-wedstrijd. Feyenoord was onwennig en nog niet de geoliede machine van vorig seizoen. Bosz heeft het bij PSV juist al vroeg op de rit zo lijkt het. Een andere wind, en deze keer ook met een prijs. Dat belooft wat in Eindhoven.

Wat vond jij van de wedstrijd?

  • Geweldig!
  • Meeeeh
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:09
10+
‘Vervanger Bergwijn kost vermogen’
13:01
45+
‘Ten Hag krijgt Ajax-nieuws’
12:42
2006+
‘Brian Brobbey-stunt bij Oranje’
12:07
55+
Mbappé reageert ‘nee’ op vraag of hij naar Real Madrid gaat
11:45
30+
Harry Kane onzeker voor EK: ‘Het is alleen maar erger geworden’
11:28
43+
Rodrí over verschil tussen Manchester City en Arsenal: ‘Ze wilden ons niet verslaan’
11:07
71+
Carlo Ancelotti over wonderkind Güler: ‘Hij heeft iets heel speciaals’
10:52
63+
Brighton-coach onzeker over toekomst: ‘Ik dacht dat we het nog konden proberen’
10:30
27+
Ex-FC Groningen spits leidt de dans tegen Real Madrid
09:40
1098+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
09:10
672+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
08:50
4270+
‘Xavi Simons komt voor monsterbedrag op de markt’
08:34
257+
‘Saudi-Arabië wil Ten Hag redden van United-flop’
08:15
1104+
AD: ‘Feyenoord-deal staat op losse schroeven’
07:41
1069+
‘Slot moet vrezen voor vertrek van twee Liverpool-sterren’
07:20
218+
‘Frimpong leunt naar Leverkusen-exit’
07:00
63+
Afscheid nemen bestaat niet met kers op de spitsentaart | SN Team van de Week 34
23:37
356+
Luuk de Jong: “Eigenlijk hou ik daar niet van”
23:24
163+
Analisten zien beste Eredivisie-aankoop: “Zonder twijfel”
23:13
426+
Guardiola: “Kans is groter dat ik vertrek”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie