Feyenoord-probleem aangestipt: “Zegt heel veel dat Geertruida tweede topscorer is”

Foto: Feyenoord-probleem aangestipt: “Zegt heel veel dat Geertruida tweede topscorer is”

Feyenoord won zondagavond met 2-0 van Sparta, maar had daarvoor wel twee doelpunten nodig van de verdedigers Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida. Volgens de voetbalanalisten van Studio Voetbal zegt het veel dat Geertruida momenteel de tweede topscorer is bij de Rotterdammers.

Vleugellam Feyenoord

Theo Janssen is niet onder de indruk van het elftal van trainer Arne Slot en verwacht dat Feyenoord een lastige wedstrijd krijgt tegen AS Roma. “Ik verwacht dat het wel een lastige wedstrijd gaat worden. Ze hebben net een nieuwe trainer, waarmee ze meer aanvallend voetbal spelen. En ze hebben gewoon hele goede spelers, met name voorin. Als je Feyenoord ziet vandaag is het niet best. Ze missen creativiteit en ze zijn heel afhankelijk van de buitenspelers.”

Ibrahim Afellay stelt dat op de buitenkant al het gehele seizoen het probleem ligt bij Feyenoord. “Op de flanken komt bijna heel het seizoen al niets vandaan. Ze hebben buitenspelers nodig die gewoon eens buitenom gaan of die bal in het strafschopgebied gooien. Het zegt heel veel dat Geertruida de tweede topscorer is. Hij speelt heel het seizoen al rechtsback, maar hij komt heel vaak in het strafschopgebied als tweede spits.”

Kansen tegen AS Roma op de vleugel

Volgens data-journalist Bart Frouws liggen juist voor Feyenoord de kansen tegen Roma wel op de vleugels. “Roma speelt nu met vier verdedigers, waarbij die heel veel naar binnen trekken. Er ligt dus heel veel ruimte op de flanken voor Feyenoord. Ze krijgen veel voorzetten tegen. Daar moet Feyenoord van profiteren.”

Zie jij Feyenoord winnen van AS Roma?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie