Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Feyenoord mondeling akkoord met trainer Priske

Foto: Feyenoord mondeling akkoord met trainer Priske

Feyenoord drukt het gaspedaal in voor de zoektocht naar de nieuwe trainer. Na een lang intern beraad is de rangorde bepaald van het kandidatenlijstje voor de opvolging van trainer Arne Slot met Brian Priske Pedersen als nummer één. Dennis te Kloese was afgelopen weekend nog in Mexico voor het huwelijk van Santiago Giménez, maar hoopt deze week trainersspijkers met koppen te slaan. De Deense coach en Feyenoord zijn er mondeling al uit, melden bronnen aan SoccerNews.

Feyenoord heeft mondeling akkoord met Deense coach Brian Priske Pedersen

Zo is de uitgebreide sollicitatieprocedure voordat het een echte procedure is geworden al in een stroomversnelling geraakt. Feyenoord had een lijstje gemaakt met verschillende trainers waar naast Priske van Sparta Praag ook onder meer Nuri Sahin en Dick Schreuder op staan. Opvallend genoeg is ook de Tsjechische trainer Jindrich Trpisovsky (Slavia Praag) een kandidaat. Op het lijstje prijkt Priske bovenaan en Feyenoord heeft gelijk beet.

De Rotterdammers polsten Priske naar zijn interesse en vanuit Praag klonk meteen veel enthousiasme. Volgens een bron van SoccerNews is het al een done deal tussen de 47-jarige Deen en Feyenoord. De zaken moeten alleen nog formeel worden gemaakt en op papier worden gezet. Volgens SoccerNews-bronnen staat deze week een afspraak in De Kuip. Dan zal Te Kloese ook gelijk contact opnemen met Sparta Praag, waar Priske nog een doorlopend contract tot medio 2026 heeft. Eerder deed de technisch directeur al succesvolle zaken met dezelfde club en haalde hij Dávid Hancko naar Rotterdam. De verwachting is dat Sparta Praag en Feyenoord eruit zullen komen.

Verdediger Priske is 24-voudig international en speelde in Premier League

Priske komt oorspronkelijk uit het Deense Horsen en was als speler een verdienstelijke verdediger. Hij voetbalde in Denemarken bij AC Horsens, Aarhus en Aalborg om vervolgens in het begin van deze eeuw uit te komen voor de Belgische clubs KRC Genk en Club Brugge. Ook speelde hij nog een seizoen in de Premier League. De 24-voudig Deens international sloot zijn carrière af in Denemarken bij Vejle BK, FC Midtjylland en IK Start.

Bij Midtjylland ging coach Priske in 2011 aan de slag als assistent-trainer. Dat was hij later ook een seizoen bij FC Kopenhagen om weer terug te keren bij Midtjylland. Eerst als assistent en daarna als hoofdtrainer. Die club heeft net als Feyenoord data hoog in het vaandel staan. Op basis van data kwam Te Kloese ook uit bij Priske. Na zijn succesvolle periode in de Superligaen ging hij nog bij Royal Antwerp FC aan de slag als hoofdcoach en sinds 2022 arriveerde hij bij Sparta Praag. De man die ook zich verstaanbaar kan maken in het Nederlands, drukte gelijk zijn stempel in Praag en zette zichzelf op de kaart.

Brian Priske werd twee keer op rij kampioen met Sparta Praag.

Priske zet Sparta Praag en zichzelf op de kaart

Na jaren van prijzendroogte kroonde Priske en Sparta zich twee keer op rij kampioen van de hoogste Tsjechische competitie. Dit jaar werd zelfs de dubbel gegrepen. Met aantrekkelijk vooral aanvallend voetbal en hoge druk laat Priske zijn elftallen voetballen. Zo kan hij perfect voortborduren op het Feyenoord-spel dat Slot heeft ingevoerd in De Kuip. Iets wat Te Kloese ook altijd voor ogen had. Ook Europees stond Sparta Praag afgelopen seizoen zijn mannetje. Zo werd Real Betis uitgeschakeld in Groep C van de Europa League. Ook Galatasaray moest er in twee wedstrijden aan geloven (3-2 verlies in Istanbul en 4-1 winst in Praag). Liverpool was daarna wel duidelijk een maatje te groot (1-5 in Praag, 6-1 in Liverpool).

Te Kloese heeft op basis van data en ervaring Priske boven aan de Feyenoord trainerslijst gezet. Trainers als Sahin en Schreuder worden ook zeer hoog aangeschreven, maar missen nog net dat beetje ervaring om de perfecte kandidaat te zijn voor de Rotterdammers. Feyenoord meldde zich daarom bij Priske en zijn management en kregen snel positieve geluiden te horen. Te Kloese pakt door en de verwachting is dat Priske deze week wordt gepresenteerd als nieuwe trainer van Feyenoord en opvolger van de bijna niet op te volgen Arne Slot.

Welke trainer had jij gekozen voor Feyenoord?

  • Priske
  • Sahin
  • Trpisovsky
  • Schreuder
1225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie