Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

BREAKING: Feyenoord heeft nieuwe coach bijna binnen

Foto: BREAKING: Feyenoord heeft nieuwe coach bijna binnen

Wie o wie staat er volgend seizoen voor de groep bij Feyenoord? Arne Slot vertrekt naar Liverpool en laat de Rotterdammers onbemand achter. Alhoewel, SoccerNews.nl kan nu onthullen dat een Deen hoogstwaarschijnlijk de nieuwe hoofdcoach wordt in De Kuip. Een Deen die luistert naar de naam Brian Priske.

Brian Priske moet Arne Slot opvolgen bij Feyenoord

Brian Priske had de afgelopen twee seizoenen de leiding bij het Tsjechische Sparta Praag, waarmee hij indruk maakte door twee keer op rij kampioen te worden in de FORTUNA:LIGA (na een titeldroogte van maar liefst negen (!) jaar). Eerder dit voetbaljaar liet Železná Sparta (‘IJzeren Sparta’) ook een goede indruk achter in de Europa League, waarin de eerste knock-outfase het eindstation was: uitgerekend Liverpool was te sterk voor de ploeg van Priske.

In oktober jongstleden kwam de 47-jarige Deen, die zelf onder meer 117 duels speelde in de Belgische Jupiler Pro League namens KRC Genk en Club Brugge, een contractverlenging overeen met zijn werkgever. En dat betekent dat Feyenoord nu over de brug moet komen met een (niet nader bepaalde) afkoopsom. Dat moet geen probleem zijn, want zelf kregen de Rotterdammers elf miljoen euro van Liverpool voor Slot en consorten.

Voorganger Mark van Bommel

Het was al bekend dat Feyenoord naar ‘Scandinavië’ keek in zijn zoektocht naar een opvolger voor Slot. Voordat Priske in Praag terechtkwam stond hij (van 2019 tot 2021) aan het roer bij FC Midtjylland, waarmee hij kampioen werd in de Superligaen én de Champions League-groepsfase bereikte. Daarna verhuisde hij naar Antwerpen, waar hij de leiding kreeg bij Royal Antwerp FC, maar dat werd een minder groot succes: na het seizoen 2021-2022 werd hij opgevolgd door Mark van Bommel.

Er moeten dus nog wat plooien gladgestreken worden alvorens de kogel écht door de kerk is en Priske zich officieel Feyenoord-manager mag noemen. Vooral de financiële horde is nog een sta-in-de-weg, benadrukt Farzam Abolhosseini van Tipsbladet, een zustermedium van SoccerNews.nl. Witte rook is echter niet ver weg.

Priske is om een reactie gevraagd, maar hij wenste niet te reageren.

Goede keuze?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie