Feyenoord houdt hoop op volgende ronde Europa League

Feyenoord kwam donderdagavond in het Europa League-duel met AS Roma niet verder dan een gelijkspel. De ploeg van Arne Slot kwam in de eerste helft op een voorsprong te staan, maar na rust stelden de Italianen orde op zaken: 1-1.

Wedstrijdverslag Feyenoord – AS Roma

Voorafgaand aan de wedstrijd beloofde het een zinderende ontmoeting te worden, ondanks het vertrek van José Mourinho. AS Roma ging goed van start en kreeg via Eduardo Bove direct een kans, maar zijn schotje bleef ongevaarlijk. De poging van Lorenzo Pellegrini was al ingewikkelder: ditmaal stond Timon Wellenreuther op zijn post.

De doelverdediger beleefde een uitstekende avond en onderscheidde zich eveneens bij het schot van Leandro Paredes, waarbij de bal door zijn redding tegen de lat aan kwam. Aan de andere kant was Feyenoord echter ook gevaarlijk. Waar Igor Paixão tweemaal het doel miste, was het de derde keer wel raak. De buitenspeler zette zijn team vlak voor rust op een 1-0 voorsprong.

Lukaku geeft AS Roma hoop

De Rotterdammers gingen daardoor met een goed gevoel de rust in, wetende dat het na de theepauze spannend zou worden. Voor AS Roma was het belangrijk om minimaal een punt mee naar huis te nemen, waardoor het hard werkte. Het resulteerde twintig minuten voor tijd in een treffer van Lukaku, na een voorzet van Leonardo Spinazzola.

Het doelpunt maakte De Kuip stil, terwijl de thuisploeg kort de tijd nodig had om zich te herstellen. In de laatste tien minuten creëerde Feyenoord vervolgens diverse pogingen om alsnog een overwinning binnen te halen. Een vrije trap van Luka Ivanusec werd nog gevaarlijk, maar de paal hield Feyenoord van een overwinning af. In de slotfase viel Bart Nieuwkoop met een blessure uit, waardoor Givairo Read zijn allereerste speelminuten kreeg.

Scoreverloop: 1-0 (45+1′) Igor Paixão, 1-1 (67′) Romelu Lukaku.