Givairo Read

Leeftijd: 18

Het laatste nieuws over Givairo Read

Givairo Read is een Nederlandse rechtsback. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van FC Volendam naar Feyenoord.

  • Read speelt momenteel voor Feyenoord
  • De verdediger kwam eerder uit voor FC Volendam
  • Hij debuteerde als vijftienjarige in de Tweede Divisie

Clubcarrière Givairo Read

De geboortewieg van Read stond op 2 juni 2006 in Amsterdam. De rechtspoot trapte zijn voetbalcarrière af in zijn geboorteplaats door zich aan te sluiten bij amateurclub AVV Zeeburgia. Zijn potentie werd ontdekt door FC Volendam, dat hem in 2017 aan de jeugdopleiding toevoegde.

Doorbraak in Volendam

Read wist bij FC Volendam verschillende jeugdteams te doorlopen. Op 19 maart 2022 maakte de verdediger zijn debuut voor tweededivisionist Jong FC Volendam, dat een 2-0 zege behaalde op ASWH. Op dat moment gaf de teller vijftien jaar, negen maanden en zeventien dagen aan. De getalenteerde rechtsback maakte in de volgende maanden een goede indruk, waardoor trainer Wim Jonk hem zelfs aan de A-selectie liet ruiken.

Givairo Read (Jong FC Volendam)
Givairo Read in actie voor Jong FC Volendam (Pro Shots)

Op 17 maart 2023 maakte Read zijn daadwerkelijke debuut voor de hoofdmacht van FC Volendam. In de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-1 overwinning) mocht hij na 85 minuten invallen voor Derry John Murkin. Zijn aandeel bij Het Andere Oranje bleef beperkt tot deze vijf minuten, aangezien de getalenteerde rechtsback diezelfde zomer overstapte naar Feyenoord.

Debuut voor Feyenoord

Read werd bij Feyenoord aanvankelijk opgenomen in de Onder 18-selectie onder trainer Robin van Persie. Met dit team mocht hij onder meer ervaring opdoen in de UEFA Youth League. Deze bagage versnelde zijn ontwikkeling in Rotterdam-Zuid. Trainer Arne Slot besloot hem tijdens de tweede seizoenshelft zelfs meermaals bij de A-selectie te halen. Dit leidde op 15 februari 2024 tot zijn debuut in de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma (1-1). Zijn Eredivisie-debuut voor Feyenoord bleef nog even uit.

Laatste update: 27 mei 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie