‘FC Utrecht-koppen gaan rollen’

Foto: ‘FC Utrecht-koppen gaan rollen’

FC Utrecht ging vrijdag opnieuw onderuit in de Eredivisie. De Domstedelingen verloren na een vroege rode kaart van met 1-0 van FC Volendam. Nu de resultaten zwaar tegenvallen worden de pijlen ook gericht op technisch directeur Jordy Zuidam. De technisch directeur haalde deze zomer veel spelers naar de Domstad, maar successen bleven tot nu toe uit.

Falend aankoopbeleid FC Utrecht

Volgens het Algemeen Dagblad kunnen de slechte resultaten van Utrecht niet ‘zonder gevolgen blijven’ voor de technisch directeur. Dat de Domstedelingen nu hekkensluiter zijn van de Eredivisie heeft volgens de krant niets te maken met de rode kaart van Viergever en de misser van Mats Seuntjes. “Dat zou te makkelijk zijn. De nederlaag past domweg in een patroon dat al veel langer zichtbaar is. Deze selectie, het is al vaker geschreven, is eenvoudigweg niet in balans”, klinkt het.

“Er is geen scorende spits na het vertrek van Tasos Douvikas, de verdediging laat bovengemiddeld veel steken vallen. En de status van FC Buitenkansje is al veel vaker vastgesteld. Voetballers worden binnengehaald alsof ze de nieuwe Lionel Messi zijn, terwijl in de praktijk dikwijls hoogstens een Rick Platvoet in ze schuilt”, luidt het vernietigende oordeel van de ochtendkrant.

Zuidam onder druk

Het is volgens de krant dan ook onwaarschijnlijk dat Zuidam nog langer buiten schot blijft. “Hoezeer je je ook mag afvragen hoeveel hij daadwerkelijk te vertellen heeft, is hij inmiddels ook de terechte kop van Jut. Al was het maar omdat Zuidam en zijn baas Frans van Seumeren meestal ook weinig geduld hebben met de trainers die de afgelopen jaren kwamen en gingen. Onaanvaardbaar is het tenslotte, de club met de zesde begroting die inmiddels koers zet naar de Keuken Kampioen Divisie. Dat kan bijna niet zonder gevolgen blijven.”

Moet FC Utrecht afscheid nemen van Zuidam?

  • Ja, dat zou verstandig zijn
  • Nee, kan gewoon blijven zitten
1783+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie