Excelsior in de hoek waar de klappen vallen: ongelukkige eigen goal in derby

Excelsior zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, zoveel werd in de eerste helft in de stadsderby met Sparta Rotterdam wel weer duidelijk. Sterkhouder Marouan Azarkan viel al vroeg uir, Redouan El Yaakoubi maakte vervolgens een zeer ongelukkige eigen goal en daarnaast miste het zelf een aantal dotten van kansen.

De blessure van Azarkan vormde de eerste domper voor Marinus Dijkhuizen en zijn ploeg. Couhaib Driouech verving de aanvaller. Na twintig minuten kwamen de Kralingers op achterstand. Vanaf de rechterkant zette Tobias Lauritsen voor en wilde Vito van Crooij vlak voor het doel bereiken. Aanvoerder El Yaakoubi kwam er net tussen met de punt van de schoen, maar kon daarbij niet voorkomen dat de bal in eigen doel belandde: 1-0.

Doelpuntendroogte

Dat Excelsior al lang niet heeft gescoord was te zien bij het vertrouwen van de aanvallers. Grote kansen werden gemist, vooral die van Nikolas Agrafiotis leek niet te missen maar toch gebeurde het. Weten de gastheren de rug nog te rechten of gaan de drie punten naar de buurmannen van West?