Ervaren PSV’er denkt nog aan Oranje: “Als ik nog word opgeroepen…”

Foto: Ervaren PSV’er denkt nog aan Oranje: “Als ik nog word opgeroepen…”

Patrick van Aanholt speelde vooralsnog negentien interlands voor het Nederlands elftal. Als het aan hem ligt blijft het niet bij dat aantal. De 33-jarige PSV’er is nog altijd ambitieus.

Van Aanholt werd ruim twee jaar niet meer opgeroepen

Van Aanholt was tijdens het EK in 2021 nog basisspeler van Oranje onder Frank de Boer, toen de Brabander nog voor Crystal Palace speelde. Vervolgens kreeg hij onder Louis van Gaal en Ronald Koeman geen oproepen meer. Tijdens de laatste interlandperiode kregen Daley Blind en Quilindschy Hartman de voorkeur op de linksbackpositie. Verder kunnen daar onder meer Nathan Aké en de geblesseerde Tyrell Malacia nog spelen. Ondanks dat Van Aanholt momenteel niet in beeld lijkt heeft hij een rentree in de nationale ploeg nog niet uit zijn hoofd gezet.

‘Erover nadenken’

“Als ik nog word opgeroepen, kan ik erover nadenken”, zegt Van Aanholt tegenover het Eindhovens Dagblad. We staan met PSV nu voor belangrijke dingen, met ook Champions League-voetbal. Dat is na een EK of WK toch de belangrijkste reeks wedstrijden waarin je kunt spelen.”

De verdediger keerde afgelopen winter terug bij PSV en streeft het hoogst mogelijke na. “Met PSV nog een keer deze stap maken, is voor mij een droom. De laatste keer Champions League was voor mij in 2010, kun je nagaan.”

Van Aanholt terug in Oranje?

  • Ja, is sowieso beter dan Blind
  • Nee, niet doen
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie