Engels avontuur mislukte: “Moest daar leiding geven aan staf van twintig man”

Foto: Engels avontuur mislukte: “Moest daar leiding geven aan staf van twintig man”

Marinus Dijkhuizen heeft veel lering getrokken uit ervaringen uit het verleden, onder meer zijn mislukte move naar Brentford. Bij Excelsior werkt de 51-jarige trainer momenteel weer aan een mooi project.

Dijkhuizen door schade en schande wijs geworden

De trainer werd tijdens zijn loopbaan ontslagen bij Brentford, SC Cambuur en NAC Breda. “Dat laat je ook niet koud”, geeft de spits van weleer aan in gesprek met Voetbal International. Achteraf had hij spijt van zijn move naar Brentford in 2015. “Maar als een trainer als ik die kans krijgt, dan ga je. Dat neemt niemand je kwalijk. Moest ik daar ineens leiding geven aan twintig man staf, daar was ik toen helemaal niet klaar voor.” In Engeland hield hij het welgeteld negen duels vol.

Dijkhuizen heeft zich in de loop der jaar aangepast naar de ‘moderne tijd’. “Ik ben meer manager, heb meer overview. Die jonge gasten om me heen beter maken, is mooi.” De oefenmeester stak veel tijd in het opbouwen van een goede relatie met zijn staf, die hij volledig vertrouwt. “Door er niet zo kort op te zitten, krijg je meer tijd voor een opmerking hier en daar. Ik ben veel positiever geworden.”

Tijden zijn veranderd

Voorheen wilde control freak Dijkhuizen alles zelf doen, maar hij vindt dat dat niet meer kan. “De tijd is veranderd. Ik merk nu waar ik vroeger te kort in ben geschoten. Meer communiceren is de basis.” De dynamiek in de voetballerij is wel veranderd, merkt de 51-jarige coach. “Het is moeilijker geworden. Supporters die de bus opwachten. Dat heeft ook wel wat, qua betrokkenheid. Maar het verhardt wel.”

De trainer zal je overigens niet voorbij zien komen op social media. “Als ik hoor wat daar geroepen wordt, dan maakt dat het wel minder leuk. Ik ben bang dat we dat niet meer kunnen veranderen. Sommige clubs luisteren soms noodgedwongen naar hun supporters. Zie daar maar eens van weg te komen.”

Kan hij in Nederland nog een stap hogerop maken?

  • Zeker wel
  • Nee, lekker bij Excelsior blijven
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie