Eigen goals en Griezmann verwoesten CL-droom Feyenoord

Foto: Eigen goals en Griezmann verwoesten CL-droom Feyenoord

Heel Rotterdam leefde er met veel vertrouwen naar toe, maar de wedstrijd van hun Feyenoord tegen Atlético Madrid is toch een beetje uitgelopen op een grote teleurstelling. In De Kuip waren de Colchoneros heer en meester, resulterend in een Spaanse zege en daarmee een Rotterdamse uitschakeling in de Champions League: 1-3.

Geertruida schlemiel in eerste helft

Trainer Arne Slot koos dinsdagavond niet voor de ‘Champions League-variant’ met Ramiz Zerrouki, maar voor Yankuba Minteh als extra snelheidsmonster in de voorhoede. Verder keerde Gernot Trauner terug aan de aftrap, waardoor Lutsharel Geertruida op rechtsachter Bart Nieuwkoop naar de bank verdreef. Het was uitgerekend diezelfde Geertruida die de score opende; in eigen doel. Een terug ingebrachte bal na een hoekschop belandde zonder dat hij het zelf door had op zijn bovenbeen en rolde zo tegen de touwen achter goalie Justin Bijlow, die vlak daarvoor nog knap redde op een een-op-een met Alvaro Morata.

De Rotterdammers kregen er in het eerste half uur totaal geen grip of druk op. Het was de man in bloedvorm Antoine Griezmann die de lijnen uitzette en ook zomaar goed had kunnen zijn voor een assist of drie, als Morata wat scherper was geweest in de afronding. Met name Igor Paixão en Santiago Giménez kwamen namens de gastheren amper in het stuk voor. In de slotminuten van de eerste helft wist Feyenoord iets beter van zich af te bijten en werd het wel wat dreigend dankzij de sprints van Minteh en een hele rits aan corners, maar tot een doelpunt kwam het tot aan de theepauze niet.

Wereldgoal Hermoso, Wieffer doet iets terug

Na rust dreigde het eventjes dezelfde kant op te gaan als voor rust; binnen een minuut spelen volleerde de sprankelende Griezmann al hard op de paal. Maar even later was het toch ook Feyenoord dat erg gevaarlijk werd: Axel Witsel ging gigantisch in de fout en liet zich de bal afsnoepen door Quilindschy Hartman, maar de onzichtbare Giménez wist de panklare voorzet vervolgens niet binnen te schuiven van dichtbij. Tot overmaat van ramp was het de directe tegenstander van de niet meeverdedigende Giménez, Mario Hermoso, die enkele minuten later de 0-2 binnen schoot: op wonderbaarlijke wijze, al is het wel de vraag of Hermoso het niet als een voorzet bedoeld had.

Het bleek de genadeklap voor Feyenoord; Atléti kon tamelijk freewheelend richting het eindsignaal en liet Memphis Depay een kwartier voor tijd nog invallen. Nadat Mats Wieffer uit een hoekschop vrij uit het niets nog een aansluitingstreffer binnen kopte ontstond er toch weer wat hoop, maar die bleek tevergeefs doordat Giménez in minuut 82 het tweede eigen doelpunt van de avond maakte. Een vrije trap kopte hij erg ongelukkig achter Bijlow.

Europa League

Door de nederlaag wordt Feyenoord, met Celtic-uit nog te gaan, sowieso derde in de poule. Atlético en SS Lazio zijn niet meer in te halen, de laatste opponent Celtic wordt vierde en dus volgt de Europa League na de winterstop voor Slot en co.

Scoreverloop: 0-1 (12′) Lutsharel Geertruida (eigen doelpunt), 0-2 (56′) Mario Hermoso, 1-2 (77′) Mats Wieffer, 1-3 (82′) Santiago Giménez (eigen doelpunt)

Feyenoord is bij vlagen dronken gespeeld door Atlético

  • Eens
  • Oneens
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:33
1+
’70 miljoen-vervanger voor Antony’
08:17
6+
Frimpong reageert op Oranje-stelling: “Bondscoach moet maar beslissen”
08:00
66+
Pasveer hakt knoop door over Ajax-toekomst
23:31
41+
Chelsea dwarsboomt wederom CL plannen Tottenham
23:06
25+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
231+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
75+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
346+
Theo Janssen blij met NEC supporters
20:55
900+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
56+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
226+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
199+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
136+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
61+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
17+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
273+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
475+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
100+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
7+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie