‘Duitse topteams azen op Ajax-toptalent’

Foto: ‘Duitse topteams azen op Ajax-toptalent’

Ajax hoopt het contract van Jorrel Hato te kunnen verlengen, maar steeds meer Europese topclubs azen erop om het Ajax-toptalent vast te leggen. Waar er eerder al interesse doorschemerde vanuit de Premier League (Arsenal), daar houden ook de Bundesliga-clubs Bayern München en Borussia Dortmund de situatie van Hato nauwlettend in de gaten.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax wil verlengen met Hato

De pas zeventienjarige Hato is binnen het huidige Ajax een sterkhouder en droeg zelfs al de aanvoerdersband. De Amsterdammers willen het toptalent langer aan zich binnen en onderhandelen momenteel over een contractverlenging. Hato speelt nog altijd met een jeugdcontract, dat over anderhalf jaar afloopt. De onderhandelingen zijn al een tijdje gaande, maar er is nog altijd geen witte rook.

“We willen graag dat hij blijft en daar hebben we goede hoop op, dat we eruit komen”, vertelt interim-voetbaldirecteur Kelvin de Lang in gesprek met Voetbal International. “Het is een speler waar we graag mee door willen. Logischerwijs besteden we daar veel aandacht aan. Het heeft misschien iets te lang geduurd, maar dat komt meer door al die wisselingen in ons management. Maar we gaan het liefst met elkaar verder. Wanneer we eruit denken te zijn? Dat kan ik echt niet zeggen nu.”

Bayern en Dortmund azen op Hato

Ajax lijkt echter niet te lang meer te moeten wachten, ook al omdat de interesse van meerdere Europese topclubs snel begint toe te nemen. BILD meldt dat ook Bayern en Dortmund tot het rijtje geïnteresseerden hoort om Hato in te lijven. Het Duitse medium is er niet zo zeker van dat Hato gaat verlengen bij Ajax. Concreet zijn beide Duitse topclubs vooralsnog niet, maar de situatie van Hato wordt wel nauwlettend gevolgd.

Doet Hato er verstandig aan om bij Ajax te blijven?

  • Ja, moet gewoon verlengen
  • Nee, moet kiezen voor een buitenlandse topclub
467+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie