Duits optimisme richting EK terug na debuut Nagelsmann

Foto: Duits optimisme richting EK terug na debuut Nagelsmann

Na een sportieve crisis bij de Duitse nationale ploeg, keert het optimisme bij de EK-organisator voorzichtig terug. De nieuwe bondscoach Julian Nagelsmann debuteerde met een 1-3 zege tegen de Verenigde Staten.

EK-organisator gelooft er weer helemaal in na oefenzege

Voor het begin van de Duitse crisis moet je eigenlijk al helemaal terug naar de grote toernooien sinds de wereldtitel in 2014. De WK’s van 2018 en 2022 eindigden al in de poulefase, terwijl ook het EK van 2020 mislukte. In 2016 was Duitsland nog wel halve finalist op het EK, maar dat wordt vergeten als er zulke pijnlijke herinneringen worden gemaakt op achtereenvolgende mondiale eindtoernooien.

Nadat ook de voorbereiding op het EK volgend jaar in eigen land de mist in ging, werd Hansi Flink ontslagen. Nagelsmann nam de taken over en startte goed. “De wereldkampioen van 2014 speelde een sterke en dominante tweede helft en had alles onder controle. Nagelsmann hoopte op twee dingen bij zijn debuut: een teamprestatie gecombineerd met passie en een goed resultaat. Allebei zijn wensen kwamen uit. De hoop op een sportieve ommekeer is gegeven”, klonk het positief na de overwinning op de VS.

“Nagelsmann had slechts vier dagen om zijn voetbal aan 26 man uit te leggen, negen kansen om te scoren tegen de Verenigde Staten bewijzen dat dit plan met succes is ingevoerd bij de spelers”, vervolgde het voetbalblad enthousiast. “Natuurlijk is nog niet alles perfect met zo’n korte voorbereiding, maar de eerste effecten zijn al zichtbaar. En er is nog genoeg tijd om succesvol te zijn.”

Droomdebuut

BILD toonde zich zoals vaker wat terughoudender. “Een droomdebuut voor de nieuwe bondscoach, maar Nagelsmann wil niets weten van feestjes en beloningen voor zijn spelers. Met deze overwinning heeft Duitsland slechts een beginnetje gemaakt aan de fundering die moet leiden tot een succesvol EK in eigen land. De Nagelsmannen moeten hun kracht nogmaals bewijzen tegen Mexico, maar 244 dagen voor de start van het EK laat de nieuwe coach al een groot deel van zijn EK-elftal zien.”

SPORT1 merkt dat het nationale elftal weer meer sympathie opwekt bij het Duitse volk. “Wat een succesvol debuut voor Nagelsmann. Hij creëert het zo gehoopte optimisme. Acht maanden voor de start van het EK borduurt hij voort op de 2-1 overwinning op Frankrijk onder Rudi Völler en neemt de interesse in het nationale elftal weer toe. Gemiddeld keken zo’n 7,41 miljoen mensen naar de wedstrijd, met een piek van 8,42 miljoen. Volgens RTL zijn dat dit jaar de beste cijfers voor een interland.”

Snap je dit enthousiasme?

  • Ja, ze speelden goed
  • Nee, wel erg overdreven
25+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie